23948sdkhjf

Brett utbud ersätter plastförpackningar

AR Packaging har tagit fram ett brett utbud av fiberbaserade förpackningslösningar för färsk mat som gör det möjligt att ersätta plastförpackningar.

Sökandet efter förpackningar som ersätter plast utan att öka matavfallet är mer intensivt än någonsin. AR Packaging har antagit utmaningen från kunderna och kan nu presentera inte mindre än tio hållbara fiberbaserade förpackningskoncept för kylda och frysta livsmedel - utformade för att köras i befintliga förpackningssystem.

AR Packaging kombinerar sin expertis inom kartongbaserad förpackning med lång erfarenhet av kylda applikationer för livsmedel där flexibla förpackningar traditionellt används. Koncernen erbjuder mer än tio olika fiberbaserade trågkoncept som uppfyller hållbarhets- och återvinningsbehoven, samtidigt som förpackningens prestanda bibehålls.

Alla koncept är utformade för att köras på befintliga förpackningslinjer hos livsmedelsproducenterna, så att en snabb övergång till mer hållbara förpackningar kan uppnås utan större investeringar.

– Många kunder är angelägna om att göra en förändring men är förvirrade av alla kommande regler. Med vår breda närvaro på marknaden kan vi vägleda varje kund och erbjuda en unik mängd olika lösningar för att möta deras olika behov, säger Philipp Eissner, affärsutveckling på AR Packaging.

– Det är ett nöje att ha ett så brett erbjudande som vi redan har, men naturligtvis arbetar vi intensivt med mer utveckling för att släppa ännu fler på marknaden inom en snar framtid.

AR Packaging var först med att introducerade det termoformbara barriärpappersmaterialet PaperLite för djupdragare och ett pressat fibertråg för packning i modifierad atmosfär, MAP. Under det senaste året har man också introducerat formpressade fiberförpackningar, bestick av fibermaterial, den kartongbaserade Safeboard-lösningen med plastfri barriär och många fler innovativa fiberbaserade förpackningskoncept.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063