23948sdkhjf

PACK & PLAST öppnar för säkert deltagande

Konferensen PACK&PLAST den 12 november nästa vecka i Malmö kommer att hållas, dock inte som ursprungligt tänkt, på grund av skärpta Corona-restriktioner i Region Skåne.

– Den ökade smittspridningen i olika delar av landet har medfört skärpta restriktioner. Det är många som liksom vi sett fram emot att åter kunna träffas i större omfattning. Det är inte roligt att göra folk besvikna, men vi har i detta läge valt att begränsa antalet deltagare på konferensen, säger Per-Stefan Gersbro, projektledare för konferensen.

Den som önskar deltaga hälsas välkommen till den streamade sändningen, där allt kan följas live eller on demand.

– Eftersom vi befinner oss i en teatersalong är förutsättningarna de allra bästa för en högkvalitativ sändning. Den som redan har anmält sig, erbjuds nu möjlighet att byta sin biljett till en digital om så önskas, säger Per-Stefan.

Flera partners kommer att vara på plats, men några har valt att enbart presentera sig i sändningen. Talarna finns på scenen, med vissa undantag, där man på grund av interna restriktioner i stället kommer att delta via länk.

– Det går att hålla konferens trots de nya utmanande restriktionerna. Vi kommer att begränsa antalet deltagare, som vistas samtidigt i lokalen till de för allmänna sammankomster begränsande 50 personer. Lokalen har plats för 900 deltagare, så vi kommer att kunna garantera ett stort säkerhetsavstånd för alla som väljer att delta på plats, säger Per-Stefan.

Arbetsrelaterade konferenser omfattas inte av rekommendationerna när det gäller offentliga möten och allmänna sammankomster, men i de lokala allmänna råden för att förhindra smittspridning riktas även en uppmaning till arbetsplatser och verksamheter att agera.

– Vi kommer att genomföra konferensen i enlighet med de rekommendationer som gäller för verksamheter. Alla som kommer kan känna sig helt säkra på att avstånd hålls och att det vidtagits alla upptänkliga åtgärder för att förhindra smittspridning. Det vilar också ett personligt ansvar på var och en av oss att vid minsta symptom på sjukdom stanna hemma, understryker Per-Stefan.

PACK&PLAST är en heldagskonferens om den idag nödvändiga plasten i våra förpackningar. Hur kan användningen av plastförpackningar göras långsiktigt hållbar både för vår natur och för klimatet? Vi adresserar frågorna och söker svaren, tillsammans med experter från hela värdekedjan. För mer information och anmälan: PACK&PLAST.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078