23948sdkhjf

Nytt förvärv inom hälsa

AR Packaging stärker sin ledande position inom hälsoförpackningar genom att förvärva tyska Kroha GmbH.

AR Packaging fortsätter att växa genom att förvärva Kroha GmbH, specialist på kartongförpackningar för läkemedel. Med detta strategiska steg stärks företagets ledande position och kapaciteten att betjäna både medelstora och stora kunder inom läkemedelsindustrin.

AR Packagings strategiska inriktning för tillväxt inom hälso- och sjukvårdssektorn startade med förvärven av K + D AG, rlc packaging Group och BSC Drukarnia under 2019 och början av 2020. Förvärvet av Kroha är nästa steg i linje med denna strategi och utgör ytterligare ett mycket attraktivt tillskott till koncernens erbjudande av förpackningar inom sjukvården

– Jag är mycket glad över att se AR Packaging som den valda partnern för Kroha. Ägaren Franz Kroha har utvecklat företaget till en välkänd leverantör till vårdkunder med höga krav, säger Harald Schulz, VD och koncernchef för AR Packaging.

– Att ta över ansvaret för Kroha bekräftar vår ambition att fortsätta växa inom våra kärnsegment, både organiskt och genom ytterligare förvärv.

Kroha GmbH är ett familjeägt företag helt inriktat på läkemedelsförpackningar. Vid två tyska fabriker i Miesbach respektive Barleben tillverkas kartongkapslar och bipackseldar. Företaget har 250 dedikerade och kvalificerade medarbetare, menar den nuvarande ägaren Frans Kroha.

– AR Packaging har ett tydligt strategiskt fokus på hälsoemballage som passar mycket bra med Krohas ambitioner. Jag är övertygad om att mitt företag kommer att ha de bästa förutsättningarna för att kunna vidareutvecklas med AR Packagings omfattande expertis och starka engagemang för kvalitet, snabbhet och kundfokus , säger Franz Kroha.

Förvärvet är föremål för prövning i enlighet med gällande konkurrenslagstiftning och ett besked väntas innan årets utgång.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.13