23948sdkhjf

Nytt bläck för livsmedelsapplikationer

Domino lanserar ett nytt bläck till sin bästsäljande digitala förpackningspress K600i. Det nya bläcket UV97BK, ett nytt UV-härdbar svart bläck som är kompatibelt med livsmedelsförpackningar.

Jim Orford, K-Series Product Manager på Domino, säger:

– Jag är glad att kunna presentera UV97BK som har utvecklats som svar på kundernas efterfrågan på ett icke-CMR-klassat svart bläck som kan användas för livsmedelsförpackningar. Detta följer av den framgångsrika introduktionen av en komplett uppsättning av bläck för livsmedelsförpackningar för användning med vår digitala etikettpress N610i på Labelexpo 2019.

Under rätt förhållanden är UV97BK överensstämmande med migrationsbestämmelser. Allt material som används är utvecklat i linje med Nestlés vägledning om färger för livsmedelsförpackningar och uppfyller EuPIA:s uteslutningspolicy och EuPIA Good Manufacturing Practices (GMP).

Ännu viktigare är att det är ett icke-CMR-bläck och därför, med förbehåll för migrationsstatus, kan uppfylla EU:s reglering av plastmaterial och artiklar avsedda att vara i kontakt med livsmedel.

För att undvika missförstånd avses med kompatibelt här inte direktkontakt med livsmedel, utan för användning vid tryck på utsidan av förpackningen.

Jim fortsätter:

– Förutom regulatorisk överensstämmelse kompromissar UV97BK inte med köregenskaper eller andra mekaniska egenskaper, så det har också utmärkt vidhäftning och nötningsbeständighet. Domino är en av få tillverkare av digitala bläckstråleskrivare med förmågan att designa, utveckla och tillverka egna bläck. Lanseringen av UV97BK visar tydligt vår förmåga att ge kunderna ett pålitligt, robust och med livsmedel kompatibelt svart bläck för icke-direkta livsmedelsförpackningsapplikationer i flera sektorer.

– Dominos mångsidiga K600i bläckstråleskrivare enkel att köra och underhålla och erbjuder exceptionell produktivitet och effektivitet. I världen finns över 700 installationer av K600i.

Källa: https://go.domino-printing.com/UV97BKlau...

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11