23948sdkhjf

Emballage Gruppen väljer Domino N610i

Emballage Gruppen, den näst största producenten av kartongförpackningar i Danmark och Dan Labels, koncernens etikettproducent, kom till Dominos monter på Labelexpo förra veckan för att titta på demonstrationen av 7-färgs UV-inkjetpressen Domino N610i /ABG hybridlösning i aktion och lämnade stället som stolta nya ägare till en sådan press.

Emballage Gruppen, som grundades 1987, sysselsätter 130 anställda vid två platser i Vejle med en total kapacitet på 16 000 m². Emballage Gruppen ägs av familjeföretaget Good Food Group, som är grundades 1976 och omsatte 1,5 miljarder DKK år 2016.

Emballage Gruppen är erkänd marknadsledande producent inom alla olika typer av kartongförpackningar och självhäftande etiketter för livsmedels- och dryckesindustrin, industrin och läkemedelsindustrin och har en stor internationell kundbas.

Dan Labels använder många trycktekniker och erbjuder ett omfattande urval av märkningslösningar till sin kundbas, inklusive självhäftande produktetiketter, variabla data-etiketter, RFID-etiketter och multietiketter.

Otto Christensen, koncernchef, förklarar vad som ledde till att verksamheten började titta på digital tryckteknik.

– Vi insåg att vi behövde mer kapacitet och flexibilitet för att klara av ökad efterfrågan från kunder med behov av kortare serier och kortare ledtider. Det var inte längre ekonomiskt att köra dessa jobb på flexotryck, och därför började vi utvärdera de digitala alternativen.

Efter att ha noggrant undersökt de olika trycktekniker som finns tillgängliga under flera år och åter fått dem demonstrerade på Labelexpo 2017 har de kommit fram till att ett modulärt Domino N610i digitalt bläckstrålesystem ger den bästa lösningen för deras affärsbehov, både nu och för framtiden.

Det valda systemet består av en 7-färgs Domino N610i integrationsmodul som utnyttjar Dominos nya UV90 bläckuppsättning integrerad med en AB Graphics Digicon 3 och en turret upprullare med automatiserad justering av hylsdiameter. Det ger Emballage Gruppen flexibiliteten att producera högkvalitets, komplexa etiketter som kombinerar UV-flexo och UV-inkjet som även kan lackeras, lamineras, stansas, inspekteras och expedieras i en enda, mycket effektiv process. Varje rulle kan programmeras till det exakta antalet etiketter som anges av kunden.

Otto Christensen avslutar:

– Denna investering representerar vårt första steg in i digitalt hybridtryck. Vi är särskilt imponerade av utskriftskvaliteten, den höga produktiviteten och den effektiva produktionskostnaden för Domino N610i-integrationsmodul. Den unika tillbakaspolningsfunktionen, som minimerar mängden avfall till bara 2-3 meter, även med ett jobb som kräver ändad stansning eller substratbyte, var en annan bidragande faktor till vårt beslut att välja denna hybridlösning.

Eric White, affärsutvecklingschef för Domino Digital Printing Solutions Norden säger;

– Domino är glad att Emballage Gruppen och Dan Labels har valt denna digitala inkjetbaserade hybridlösning. Det kommer att göra det möjligt för dem att göra skillnad för sina kunder med ett brett utbud av kreativa applikationer, vilket kommer att fånga kundernas fantasi i alla segment på etikettmarknaden. Vi är övertygade om att detta kommer att vara början på ett långt och fruktbart partnerskap med dem.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062