23948sdkhjf

Färsk sås i supertät förpackning

Superfos har fått en ny kund på sin unika SuperLock-bägare. Bägaren med skruvlock är anpassad för att tåla kraven som ställs i olika autoklaverings- och pastöriseringsprocesser. Spanska Avomix som förädlar tropiska frukter och grönsaker har valt Superos SuperLock-bägare för en färsk och närmast obehandlad guacamole.

– På Avomix fokuserar vi på att framställa och sälja så naturliga produkter som möjligt. Vi vill gärna bidra till sunda matvanor genom våra balanserade och rena produkter. De innehåller varken tillsatser, socker eller konserveringsämnen. För att kunna leverera varorna är förpackningen vi använder, exempelvis till guacamole, helt avgörande, förklarar Juan Antonio, administrativ chef på Avomix.

Avomix har i över 15 år gjort det till sin viktigaste uppgift att framställa äkta och enkla livsmedel. Avomix använder en särskild metod till förarbete som kallas HPP, High Pressure Processing. Det ger avokadoprodukter lång hållbarhet. HPP avaktiverar vegetativa mikroorganismer – exempelvis bakterier, jäst eller svampar som potentiellt finns i livsmedel – utan att det går ut över smak, doft eller utseende.

Naturliga produkter som förarbetas på det sättet behöver en förpackning som kan tåla det höga vattentrycket. Samtidigt ska förpackningen se tilldragande ut i kyldisken ute i detaljhandeln.

SuperLock-bägaren med skruvlock är tillverkad av 100 % polypropylen som är ett återvinningsbart material. Den belgiska firman Verstraete IML står för IML-etiketterna som är utan barriärskydd, men med en särskild infärgning och lack. 

– För oss är det viktigt att våra förpackningar har lika hög kvalitet som vår guacamole. Vi är mycket nöjda med SuperLock-bägaren. Den lever helt upp till våra förväntningar. Den är stark och ser snygg ut. Och vi sätter högt värde på skruvlocket som är enkelt att sätta på bägaren igen efter öppning. Funktionen ser till att skydda guacamolen ytterligare när man ätit lite av den och den står i kylen hemma hos konsumenten, påpekar Juan Antonio. 

Ett antal väsentliga detaljer på förpackningslösningen färdigställdes i nära samarbete mellan Avomix, Superfos och Verstraete IML. Resultatet är en användarvänlig bägare som kan tåla både fukt och högt tryck och som ser snygg och inbjudande ut, menar Soren Rohleder, CEO Superfos Division.

– Nu behöver du bara föreställa dig att du skruvar av locket på bägaren och upplever den friska gräs- och nötaktiga smaken av Avomix avokador som odlats i den bördiga jorden under den spanska solen, säger Soren Rohleder.

Superfos, är en verksamhet inom Berry Global-koncernen, världsledande tillverkare av plastförpackningar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078