23948sdkhjf

Karamellfärg i 100 % återvunnen plast

McCormick introducerar 100 procent återvunnen plastflaska för karamellfärg. Berry Global hjälper McCormick att sänka koldioxidavtrycket med rPET.

McCormick har inlett samarbete med Berry Global, ledande inom plastförpackningar. Samarbetet utnyttjar Berrys expertis och tillgång till mekaniskt återvunnen polyetylentereftalat (rPET). De nya McCormick Assorted och Neon Food Color-flaskorna är gjorda av 100 procent återvunnen plast från kon sumentledet, så kallad PCR-plast, (post-consumer recycled) och kommer att börja dyka upp på butikhyllorna över hela Nordamerika denna månad.

McCormick och Berry har båda satt upp hållbara förpackningsmål för 2025 och vetenskapsbaserade utsläppsminskningsmål i linje med att begränsa den globala temperaturökningen till 1,5°C till stöd för det globala målet om nettonollutsläpp till 2050.

Genom att byta till en flaska gjord av 100 procent PCR-plast ökar McCormick cirkulariteten på sina förpackningar, samtidigt som de minskar associerade koldioxidutsläpp (CO2).

– Deadline för att uppnå hållbarhetsmål närmar sig med stormsteg, och varumärken vill ha partners som kan tillhandahålla effektiva sätt att snabbt nå dessa åtaganden. Hållbarhetsexpertis tillsammans med tillgång till återvunnet material gör det möjligt att kommersialisera hållbara förpackningar med ett lägre koldioxidavtryck, säger Robert Flores, Vice President of Sustainability på Berry Global.

En livscykelbedömning uppskattar att McCormick kommer att uppnå en minskning av 86,8 ton CO2-utsläpp med den nya PCR-flaskan jämfört med samma flaska gjord av jungfruligt material. På detta sätt minskar CO2-utsläppen med 59 % jämfört mot tidigare plastflaska. Minskningen motsvarar bland annat:

  • Växthusgasutsläpp från 18,7 bensindrivna personbilar som körs under ett år
  • CO2-utsläpp från 201 fat olja som förbränns
  • Kol binds av 103 hektar amerikansk skog på ett år

– Genom att samarbeta med nyckelleverantörer som Berry får vi tillgång till värdefullt återvunnet material. Denna 100 procent PCR-flaska främjar vår resa mot vårt utsläppsminskningsmål genom förpackningar, säger Michael Okoroafor, Chief Sustainability Officer för McCormick.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094