23948sdkhjf

AR Packaging vinner hållbarhetspris

AR Packaging får ännu en gång ett kvitto på sitt engagemang för att utveckla hållbara förpackningar genom att man erhåller German Packaging Award i hållbarhetskategorin. En smart konstruktion för en komplex medicinsk-teknisk tillämpning minskar användningen av plast och förenklar bortskaffande efter användning.

German Packaging Award är en internationell förpackningstävling som syftar till att främja framtidsinriktade förpackningslösningar och utveckling av förpackningar. I år utsågs vinnare från Tyskland, Österrike, Storbritannien och Schweiz i tio kategorier. Den hållbara förpackningslösningen för diagnos av blodparametrar har utvecklats och producerats av AR Packaging-anläggningen i Graz, Österrike.

– Med hållbarhet som en topp prioritet för de flesta kunder är AR Packaging perfekt positionerad för att vara den utvalda partnern, säger Ralf Mack, Group Innovation Director på AR Packaging.

– Vårt unika sortiment av olika förpackningslösningar uppfyller dagens och morgondagens miljökrav. Våra väl beprövade innovativa funktioner säkerställer att produktsäkerhet och förpackningsfunktioner optimeras, även för de mer komplexa produkterna.

Den största utmaningen för designteamet för den prisbelönta förpackningslösningen var den komplexa användningen av den medicinska produkten och tillhörande specialkrav för förpackningen. Konventionella produktlösningar använder plastbehållare för att använda diagnostiska enheter.

Det inre av den nya smarta kartongförpackningen delar upp lådan i segment, vilket stöder och mekaniskt stabiliserar påsarna för reagens och avfallsvätskor och gör det möjligt att anpassa volymen över tiden. Användningen av kartong gör det således enklare och mer hållbart att kasta det farliga medicinska avfallet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.082