23948sdkhjf

Nya flexopressar hos Nordvalls

Nordvalls ökar kapaciteten med två nya Labelmaster.

Nordvalls Etikett utökar nu maskinparken med två helt nya Gallus Labelmaster. De två nya flexotryckpressarna gör att företaget kan räkna tre pressar av samma märke och modell till maskinparken som i övrigt består av en mix av flexo-, screen- och digitala tryckpressar. Investeringen görs för att möta den kraftigt ökande efterfrågan på högförädlade etiketter i stora volymer.

Den första Labelmastern kommer att installeras om ungefär två månader och den andra i januari 2021.

– Vi investerar för att vi fortsätter att växa och behöver utöka vår kapacitet, men också för att öka vår flexibilitet och fortsätta möta kunders krav på korta leveranstider, säger Patrik Jenemark, Nordvalls VD. Nordvalls Etikett har på senare tid sett en markant uppgång i efterfrågan bland såväl befintliga som nya etikettkunder. Företaget har sedan 1,5 år en Gallus Labelmaster och med köpet av ytterligare två Labelmaster vill man dels möta den ökande efterfrågan samt öka flexibiliteten i maskinparken.

Kort om Nordvalls Nordvalls grundades 1907 och har huvudkontor och produktion i Sjöbo samt en produktionsanläggning i Kungälv. Sedan mars 2020 utgör även Watermill Press Ltd. i Bradford, England, en del av Nordvalls.

Fokus ligger på självhäftande etiketter och kundmixen är bred; från livsmedelsföretag till läkemedelsbolag, via skönhet och kosmetik till pappers- och massaindustrin. Nordvalls ingår sedan 2017 i Possehl Group. Possehl Group är en företagskoncern med säte i tyska Lübeck bestående av åtta affärssegment oberoende av varandra.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078