23948sdkhjf

Allerum Ost nu i pappersförpackning

Trenden mot allt mindre plast i förpackningar är stark just. Senast i raden av initiativ är Skånemejerier som nu har uppgraderat sina förpackningar för Allerum ost.

– Som marknadsledare inom lagrad ost vill vi ständigt driva marknaden framåt vad gäller ostens smak och konsistens, men också bana väg för mer hållbara förpackningar, säger Louise Heegaard som är marknadschef på Skånemejerier.

De nya förpackningarna för Skånemejeriers lagrade ostar innebär att de kan sorteras som papper istället för som plast för återvinning.

– Det går inte att reducera all plast i emballaget, eftersom en tunn plastfilm behövs för att skydda osten. Det gör att den håller längre vilket i sin tur bidrar till att minska matsvinnet.

– Men förpackningsförändringen innebär en reducering med fyra ton plast om året och omfattar totalt 15 förpackningar av Allerum ost i bit 700 gram och Allerum riven ost 150g. De nya förpackningarna rullar ut från slutet av augusti och byts ut löpande, säger Louise Heegaard.

– Vi tror att detta kommer tas emot väl av våra konsumenter. Vi ser i undersökningar att konsumenter av just lagrad ost är mer intresserade av miljöfrågor än den genomsnittliga konsumenten. Det gläder oss eftersom dessa frågor ligger oss varmt om hjärtat, säger Louise Heegaard.

Skånemejerier har som målsättning att bli Sveriges mest hållbara mejeri och att vara ett fossilfritt mejeri till år 2025. Fossila bränslen ska ersättas med förnybar energi, och förpackningsmaterial står i fokus.

– Det känns helt rätt att vi ersätter plasten med papper i Allerums förpackningar. Vi står inför en gemensam utmaning i branschen att reducera plast och minska klimatpåverkan. Idag har vi 97 procent återvinningsbara förpackningar och vårt mål är 100 procent till år 2022, säger Skånemejeriers hållbarhetschef Jeanette Flodqvist.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14