23948sdkhjf

Interket investerar i digitaltryck

Interket AB med säte i Helsingborg utökar sin tryckportfölj genom att investera i ny Xeikon CX300.

Pressen är Xeikons senaste digitala tryckpress med fullfärg, inklusive opak vit i en genomgång, och livsmedelssäkra tonerfärger, en topphastighet på 30 meter per minut och utskriftskvalitet på 1200 dpi.

Stefan Gustafsson VD för Interket AB kommenterar investeringen;

– Vi är stolta över att erbjuda våra kunder självhäftande etiketter av högsta kvalitet. Den här maskinen kommer att komplettera vår befintliga anläggning som hittills endast bestått av konventionella pressar som är utmärkta för medel- till långa produktionsserier.

– För att möta behoven på vår marknad och skapa en plattform för diversifiering undersökte vi de potentiella fördelarna som digitaltryck skulle ge oss för korta serier inklusive variabel design och möjlighet att anpassa eller bygga in promotionkampanjer för våra kunder på ett flertal marknader.

Xeikon är den digitala divisionen av Flint Group. Försäljningsdirektör Hans Gerinckx beskriver utvecklingen av CX300.

– Cheetah, som den har fått smeknamn, utmärker sig i produktivitet och högkvalitativt tryck. Med en topphastighet på 30 m / min tillåter Xeikon CX300 användning av underlagsbredder upp till 330 mm vilket kommer att erbjuda Interket AB mångsidighet på marknaden för korta serier.

– Det som gör den unik är det fullt rotativa trycket med en variabel repetitionslängd, varför etikettens storlek och format inte påverkar tryckhastigheten, du kan till och med skriva ut etiketter som är mer än 1 meter långa. Allt med en tryckupplösning på 1200 x 3600 dpi och med torrtoner som har den högsta nivån av livsmedelssäkerhet bland alla digitala tekniker.

Interket-koncernen verkar inom ett brett spektrum av sektorer i Västeuropa inklusive; tillverkning, säkerhet, logistik, kemikalier, mejeri, mat, dryck och sjukvård. Huvudkontoret ligger i Danmark med ytterligare enheter i Holland, Tyskland, Sverige och Storbritannien som kombineras för att erbjuda en omfattande och flexibel infrastruktur.

Stefan Gustafsson konkluderar;

– Vi har imponerats av Xeikon CX300: s OEE (Overall Equipment effektivitet) och den körs med de flesta av våra standardmaterial men ger oss också möjligheten att arbeta med kunder för att utveckla nya och spännande sätt att förbättra deras etikettdesign och uppnå den unika profil i butikshyllan som de önskar. Det mångsidiga arbetsflödet och möjlighet till snabba omställningar gör att detta kan göras effektivt, vilket är viktigt på en alltmer konkurrensutsatt marknad. I slutändan kommer investeringen att bredda vår produktportfölj till befintliga och nya kunder och leverera den flexibilitet, variation och leveransprestanda de behöver. Spännande tider ligger framför oss.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.156