23948sdkhjf

Förpackningsföretag brann ner till grunden

Stocka Emballage i Nordanstigs kommun söder om Sundsvall drabbades natten till tisdagen av en svår brand. Företaget som tillverkar engångspallar, träemballage, pellets, strön och mellanlägg till sågverk fick hela sin emaballagefabrik förstörd, lågorna slukade den till grunden.

– Det är stora värden som har försvunnit, berättar Gunnar Lööf, insatsledare på räddningstjänsten, för SVT Nyheter, och förklarar att det är en emballagefabrik, en lagerlokal och en butik, med bland annat snöskotrar, som förstörts i branden.

Stocka Emballage är ett familjeföretag som har funnits i tre generationer startades 1962 och drivs idag av bröderna Patrik och Thomas Enros. Företaget har 12 anställda och omsatte 2019 drygt 40 miljoner kronor. De senaste åren har företaget stadigt utvecklats positivt med ökad omsättning och vinst.

Eldsvådan bekämpades av styrkorna från de tre brandstationer; Nordanstig, Jättendal och Hudiksvall och det första larmet till SOS kom in 01.22. Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063