23948sdkhjf

AR Packaging integrerar polsk konverterare

AR Packaging integrerar polska BSC Drukarnia Opakowań efter att framgångsrikt fått igenom sitt bud på mer än 95 % av aktierna i företaget.

Som vi tidigare rapporterat har AR Packaging lagt ett bud på alla aktier i den polska konverteraren BSC Drukarnia Opakowań. AR Packaging ägde tidigare direkt och genom optionsavtal över 60 % av aktierna i bolaget och valde då att lägga ett bud på alla aktierna.

Budet har varit framgångsrikt och med 98,17% av aktierna i den polska kartongförpackningsproducenten kommer AR Packaging tvångsinlösa resterande aktier och helt integrera företaget i koncernen och därmed ytterligare stärka sin strategiska position i Central- och Östeuropa.

– Som tidigare meddelats avsåg vi att öka vår andel i BSC Drukarnia Opakowań till 100%, avlista det och integrera verksamheten fullt ut i vår grupp. Jag är glad att detta nu kan realiseras och att vi nu kan uppnå operativa synergier och förbättra företagets möjligheter på en allt mer konkurrensutsatt marknad, säger Harald Schulz, VD för AR Packaging.

– Vi följer vår strategiska plan och kommer genom denna framflyttning bli en ännu starkare partner för våra nyckelkunder på den central- och östeuropeiska marknaden.

Erbjudandet att sälja BSC Drukarnia Opakowań-aktier pågick från 12 februari till 26 mars 2020. Budet innebar en premie på 7 % av den genomsnittliga kursen de senaste sex månaderna vid budtillfället och i reella termer 40,50 PLN per aktie. En stor majoritet av minoritetsinnehavarna antog budet.

Se tidigare artikel

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109