23948sdkhjf

AR Packaging vill integrera polsk konverterare

AR Packaging lägger genom A&R Carton och dess nyligen förvärvade dotterbolag Colorpack GmbH ett bud på alla aktier i den polska kartongkonverteraren BSC Drukarnia Opakowań. A&RCarton äger direkt och genom optionsavtal med företagets ledning redan drygt 60 % av aktierna i bolaget och är därför enligt lag bundna till att öka sin andel till 66 % av aktierna i bolaget, men väljer istället att lägga ett bud på alla aktierna. Budpremien på det i Polen börsnoterade företaget är 7 % över den genomsnittliga kursen de senaste sex månaderna.

– Förvärvet av BSC Drukarnia Opakowań är i linje med utvecklingsstrategin för AR Packaging, som genom en serie förvärv och organisk tillväxt blivit en ledande global producent av högkvalitativa förpackningar för utvalda marknadssegment, säger Harald Schulz, CEO i AR Packaging och VD i A&R Carton.

– Under det gångna året har BSC Drukarnia Opakowańs aktiekurs på Warszawa-börsen gått upp med mer än 55 % och ligger för närvarande på historiska höjder. Att sälja aktier i anbudserbjudandet kan därför vara ett utmärkt tillfälle för företagets minoritetsägare att ta hem vinsten från denna investering, säger Harald Schulz.

– Att ta in en strategisk investerare och helt integrera verksamheten för BSC Drukarnia Opakowań i vår grupp, inklusive vår helägda anläggning i Krakow, är ett positivt scenario när det gäller att säkerställa ytterligare utveckling för detta företag. Samtidigt måste vi komma ihåg att dess fortsatta utveckling kräver betydande investeringar, som vår grupp kan leverera som strategisk investerare. Avancerad och kapitalintensiv teknik är av avgörande betydelse för att bygga konkurrensfördelar i vår bransch, tilllade Harald Schulz.

AR Packaging utesluter inte en obligatorisk tvångsinlösen av minoritetsaktieägare i händelse av att man överskrider 95 % av rösterna i BSC Drukarnia Opakowańs till följd av anbudsbudet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078