23948sdkhjf

Exklusiv backstage-look på ny förpackning

För sjätte året i rad presenterar Sweden Rock Festival en ny single malt whisky i samarbete med Brands For Fans och Mackmyra. Årets whisky är den mest eleganta hittills och lanseras i en låda som ger en inblick i hur det ser ut bakom kulisserna på en festival.

För många infaller årets höjdpunkt under fyra intensiva dagar i början av juni. Det är då hårdrockare från hela världen sammanstrålar för att uppleva några av världens bästa band, äta god festivalmat och umgås med både gamla och nya vänner.

– På Sweden Rock Festival finns en unik gemenskap och en vänskaplig atmosfär som sedan länge varit festivalens signum och som får publiken att återvända år efter år. Det är den stämningen som också inspirerat arbetet med årets limiterade single malt whisky ”Oloroso Sherry”, säger Sofia Lindqvist Lacinai, marknadschef och vice-vd på Sweden Rock Festival.

2020 års whisky är Sweden Rocks äldsta och mest eleganta hittills. Smaken kan beskrivas som fruktig och intensiv, med rostad vanilj, anis och en hint av lakrits med en komplex eftersmak av torkad frukt och mjuka fattoner. En fyllig och god whisky helt enkelt, som helst avnjuts till tonerna av det egna favoritrockbandet.

Det är sjätte året i följd som Sweden Rock Festival, i samarbete med Brands For Fans och Mackmyra presenterar en whisky av finaste kvalitet ­– lika eftertraktad av festivalbesökare som av whiskykännare.

– Denna vår sjätte årswhisky är enligt mig både den snyggaste och godaste hittills, och jag ser fram emot att snart få höra vad våra fans tycker om den, säger Sofia Lindqvist Lacinai.

Whiskyn levereras i en förpackning som är lika säregen som dess innehåll och för alla som arbetar med att bygga scenerna har den en välbekant utformning. Förpackningen ser nämligen ut som de lådor som vanligtvis används för att frakta instrument, ljud- och ljusutrustning till och från festivalområdet. På det viset blir förpackningen en smygtitt på det som händer backstage, i en värld som är lika viktig som den publika men som festivalbesökarna sällan får en inblick i.

– Extra kul att vi med årets goda och fina whisky hyllar personalen som kanske inte syns mest men är ovärderlig före, under och efter festivalen, säger Sari H Wilholm, marknadschef på Brands For Fans.

Sweden Rock 20 Single Malt Whisky Oloroso Sherry är en single malt whisky från Mackmyra Gravity Distillery. Whiskyn finns på Systembolagets beställningssortiment och kostar 699 SEK (700 ml).

Vi denna nyhets pressläggning fanns inget annat besked än att Sweden Rock Festival ska hållas som planerat den 3-6 juni 2020. Det förutsätter naturligtvis att myndigheternas förbud mot folksamlingar med mer än 50 eller till och med 500 personer tas bort tills dess. Festivalen lockar över 30 000 besökare under fyra dagar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062