23948sdkhjf

Nytt förpackningsföretag på svenska marknaden

En ny aktör etablerar sig på den svenska förpackningsmarknaden. Danska Scanlux Packaging öppnar kontor i Helsingborg.

– Öppningen av vårt svenska kontor i Helsingborg är en del av en långsiktig strategi för Skandinavien där vi nu finns lokalt representerade i både Danmark, Norge och Sverige, säger Jan Kornelius, VD i Scanlux Packaging.

– Vi erbjuder helhetslösningar av emballagekoncept som är efterfrågat av många av våra svenska kunder. Vi har fokus på hållbara material, innovativ design och rådgivning från våra erfarna emballagespecialister. Med vårt nya kontor har våra kunder nu möjlighet att träffa oss lokalt, säger Jan Kornelius.

Scanlux Packagings flyttar in i nya ljusa lokaler vid hamnen i Helsingborg på Båthusgatan 9. Kontoret består av Anna Pramborn, Country Manager och Jasmine Jilltoft, Säljkoordinator. Ytterligare en säljare ska anställas inom kort.

Kontoret i Helsingborg kommer att vara samlingspunkt för företagets svenska kunder som består av många kända varumärken, bland annat Acne Studios, Nordiska Kompaniet (NK), Filippa K, Björn Borg och Peak Performance.

– Förpackningen och varumärkets profilerade emballage är halva nöjet när man köper nya produkter – det vet både konsument och butik, säger Anna Pramborn, Country Manager.

– Sverige har länge haft stort fokus på hållbart emballage från Scanlux Packaging och med siktet inställt på fortsatt god tillväxt och expansion stärker nu Scanlux Packaging sin position genom att öppna ett kontor i Helsingborg

Anna Pramborn fortsätter:

– Vi vet hur viktigt det är för våra kunder att emballaget är hållbart, oavsett om dom handlar i web shop eller butik. Konsumenter i hela Europa, och i synnerhet i Sverige, vill i allt större utsträckning ha hållbarhetsfokus under hela köpprocessen. Där ingår även emballage och frakt. Med många års erfarenhet och ständigt fokus på hållbarhet och design erbjuder vi nu lokal placering för att möta våra kunder och bygga en djupare relation i samarbetet.

– Med tusentals kunder i hela Europa har Scanlux Packaging uppnått en solid expertis inom e-handelsemballage, påsar och inslagning. Därutöver erbjuder vi ett omfattande sortiment av presentpapper, askar, band, vinförpackningar med tillbehör som tillsammans kan utgöra en sammanhängande emballagelösning för Sveriges detaljhandlare och webshoppar, avslutar hon.

Kort om Scanlux Packaging Scanlux Packaging startade 1988 och har huvudkontor i Fredensborg, Danmark. Företaget erbjuder faciliteter och kompetens inom design, lager och distribution. Scanlux Packaging har genom åren erhållit flera miljöcertifieringar som FSC och ISO 14001. 2019 vann företaget ett hållbarhetspris för arbetet med FN’s globala mål.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078