23948sdkhjf

Strejk i Finland temporärt avvärjd

Den strejk som fackförbundet Pro som organiserat för tjänstemän inom bland annat kemi-, plast- och gummiindustrin samt pappersindustrin och som skulle trätt i kraft den 27 januari, flyttas fram två veckor.  

Industrifackets chef för den kemiska sektorn Toni Laiho säger sig inte vara överraskad över att strejken har skjutits fram. 

Läs också: Finlands sak är vår - snart strejk igen och svenska företag berörs

– Vi har förberett oss för att det kunde gå så här, säger han till dagstidningen Svenska YLE. 

I mitten av januari rapporterade vi om den strejk i Finland vilken fackförbundet Pro och industrifacket med medlemmar inom bland annat gummi- och petrokemi- och plastindustrin, samt pappersförbundet planerat för att få till en bättre löneuppgörelse som förbättra köpkraften och slopande av konkurrenskraftsavtalets arbetstidsförlängning på 24 timmar utan kostnadsinverkan.  

Strejken kommer att inledas först den 10 februari, om inte parterna når en lösning före detta datum, rapporterar finska Hufvudstadsbladet. 

Samtliga förbund har sagt sig vara redo att fortsätta förhandla. 

De företag som berörs av strejken är bland annat Amerplast, ABB, Aga, Basf, Borealis Polymers, Neste, Teknikum, Ineos Composites, UPM Kymmene, Exel Composites, BeWiSyndbra, Evonik Silica med flera. 

Läs även:

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.14