23948sdkhjf

BEWiSynbra etablerar återvinningsföretag i Portugal

BEWiSynbra Group, en av de ledande producenterna av expanderad polystyren (EPS) i Europa, har etablerat ett nytt återvinningsföretag i Portugal, vilket utvidgar och stärker företagets aktiviteter för insamling och återvinning av EPS.

BEWiSynbra har lanserat ett ambitiöst mål att återvinna 60 000 ton EPS årligen och sedan lanseringen av BEWiSynbra Circular i oktober 2018 har gruppen förvärvat två återvinningsföretag och introducerat flera återvinningsinitiativ.

– Vi har två produktionsanläggningar i Portugal som främst producerar fisklådor, och som redan använder återvunnet material, så detta är verkligen ett naturligt steg på en viktig och prioriterad marknad, säger Jonas Siljeskär, vice VD för BEWiSynbra.

Återvinningsanläggningen kommer att ligga nära en av BEWiSynbras befintliga produktionsanläggningar, och råvaror kommer främst att levereras från den portugisiska fiskodlingsindustrin. BEWiSynbra räknar med att öka volymerna under de kommande 2 till 4 åren.

Företaget leds av Pedro M. Luis, som har stor kunskap och lång erfarenhet av återvinningsmarknaden i södra Europa.

– Jag är så glad att vara en del av detta innovativa företag och att kunna leda förändringen mot en sluten loop för EPS-produkter, säger Pedro M. Luis, VD för BEWiSynbra Circular i Portugal.

– Vi kommer att samla in fisklådor och andra sorters begagnade EPS, återvinna den och använda den om och om igen. På detta sätt bidrar vi till att vår industri blir mer cirkulär och vi kan producera fler koldioxidneutrala produkter för våra kunder. Vi etablerar en hållbar lösning för begagnad EPS och jag är övertygad om att det verkligen kommer att göra en skillnad, säger Luis.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063