23948sdkhjf

Absolut hyllar glasåtervinning i ny modell

Årets flaska i begränsad upplaga från Absolut lanseras idag den 27 november. Det är Absolut Recycled som med sin design uppmanar den till återvinning och en hållbar livsstil. Flaskan består av minst 41% återvunnet glas, och symboliserar Absoluts arbete för klimatet.

Hållbarhet har alltid varit en del av Absoluts uppdrag och företaget strävar efter en mer cirkulär värld där resurser återanvänds om och om igen för att gynna lokala ekonomier, samhällen och ekosystem. Att Absolut arbetar med fokuserad hållbarhet återspeglas bland annat i att de kontrollerar hela produktionskedjan från vetet som plockas i södra Sverige till produktionen av de ikoniska flaskorna.

Absolut använder ungefär en tredjedel av allt återvunnet klarglas i Sverige. Större delen av samtliga leverantörer och råvaror befinner sig inom 3 timmars restid från destilleriet och 90% av all energiåtgång kommer från förnybara källor.

Årets flaska i begränsad upplaga från Absolut går helt i linje med detta uppdrag. Den 27 november lanseras Absolut Recycled i beställningssortimentet på Systembolaget. Precis som i alla Absolut-flaskor, är mer än 41% av glaset i Absolut Recycled flaskorna återvunnet. Bakom designen och konceptet står svenska Drama Queen i samarbete med glasbruket Ardagh Group.

– 2019 har präglats av stora existentiella frågor kring återvinning och hållbarhet. Vi är väldigt stolta över vår insats och vårt pågående arbete inom hållbarhet och klimat. Detta utan att någonsin kompromissa med vår kvalitet på produkterna, säger Pia Hägglöf, Senior Brand Manager Absolut.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078