23948sdkhjf

Domino lanserar försvinnande bläck

Ett nytt osynligt UV-aktiverat bläck lanseras för Dominos TIJ-serie (thermal inkjet) för ökad säkerhet i interna spårningsprocesser (track & Trace). Bläckets livfulla blå nyans har en begränsad livscykel och försvinner efter en tid helt.

Bläcket är ett av en handfull nya bläck som bland annat också inkluderar klarare blå och röd färg samt ett värmebeständigt svart bläck för beständig märkning av elektronikkomponenter, TV-apparater och i övrigt ett brett sortiment av elektroniska produkter.

Oavsett om koden eller symbolen ska appliceras på papper, plast, metall, kartong, plastfilm eller etikett, innebär de nya bläcken ett ökat användningsområde för Dominos TIJ. Det nya bläcksortimentet innebär att färgglada förpackningar, företagslogotyper och en rad extraordinära utskriftsfunktioner nu kan göras med TIJ-tekniken.

Domino TIJ:s produktchef, Alexandros Mountis, är mycket nöjd med de nya bläcken.

– Dominos nya klara UV-aktiverade bläck utgör redan grunden i en tobaksproducents viktiga interna track & rrace-process. De nya bläcken utökar användningsområdet för termisk bläckstråleteknik till fler snabba packningslinjer där högupplösta koder i höga hastigheter krävs, säger han..

Det nya sortimentet förbättrar såväl kontrast som vidhäftning och tillför djärva, ljusare färger med dess nya röda och blåa. Dominos nya klara UV-aktiverade bläck (CL125) fluorescerar blå när den utsätts för UV-belysning. Idealisk för användning i interna spårningsprocesser, där den hemliga koden i allmänhet försvinner inom en månad och lämnar inget kvarvarande märke.

Den värmebeständiga svarta (BK129) ger utmärkt vidhäftning och kontrast, vilket gör den idealisk för industriella tillämpningar med plast och metall – t ex tryckta kretskort och elektroniska komponenter.

I och med att det blir allt vanligare med serialiserad märkning av produkter inom tillverkningsindustrin ökar behovet av streckkoder med hög upplösning och 2D-datamatriskoder. På snabba produktionslinjer eller när produkten bearbetas direkt efter märkning är snabba torktider viktiga. Dominos nya TIJ-bläck är väl lämpade för dessa krav.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094