23948sdkhjf

Investerar 50 MSEK på hemmaplan

Bygger större filmblåsningshall för sin filmproduktion.

I början av 2000-talet övervägde grundarna av Paxxo, de två entreprenörerna Sture Sundberg och Carl-Hugo Peters att flytta produktionen av blåst polyetenfilm och säcksystemet Longopac, från Malmö till Polen. Men de valde ändå att investera i tillverkning av folier i egen regi – och på hemmaplan, vilket de aldrig ångrat.   

Nu investerar de ånyo. 50 miljoner kronor ska fördelas på en ny extruder samt en ny produktionshall för filmblåsning och veckning. Eftersom den nya hallen får en takhöjd på 12 meter, kommer den nya extrudern också att vara mycket högre, vilket i sin tur resulterar i högre kapacitet och öka filmstyrka, skriver företaget på sin hemsida.  

Produktionskapaciteten kommer att öka i och med den nya extrudernmen framförallt kommer den nya fabriken att bli än mer automatiserad. 

-Vi ökar automationsgraden till 90 procent och det är viktigt. Vi måste hela tiden vara på tårna för klara av att konkurrera med lågkostnadsländer, säger Sundberg och Henrik Péters till Dagens industri. Enligt herrarna Sundgren och Peters, tillverkar Paxxo världens starkaste polyetenfilm tillverkad i tre skikt.  

Av filmen tillverkar företaget egna produkten Longopac. En avfallssäck i form av en tub, vilken fungerar på samma sätt som när man packar korv men här fylls säcken med avfall istället för kött.  

Paxxo utvecklar och tillverkar hela systemet, allt ifrån ställningen till säckkassetten av plast vilken fästs på själva plastfilmen. 

Än idag ser säckarna ut precis som de gjorde när företaget grundades i början på 1980-talet, men sedan dess receptet på själva plasten förbättrats så att filmen idag kan blåsas betydligt tunnare men och med bibehållen styrka.   

Källa: Dagens industri, Paxxo

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11