23948sdkhjf

Xaar investerar 15 miljoner: "Kommer spara avsevärt"

Brittiska Xaar, ledande tillverkare av digitala skrivhuvuden med bläckstråleteknik (injekt) har investerat 1,2 miljoner pund i sina renrum för att förbättra sin drift- och energieffektivitet.

Xaar har genomfört ett 10-veckorsprojekt där de har investerat 1,2 miljoner pund, vilket motsvarar cirka 15 miljoner svenska kronor. Projektet har inneburit investeringar i smarta bläckstråleskrivhuvuden som både ska effektivisera driften men som även innebär hållbarhetsfördelar för koncernen.

I ett av renrummen har Xaar skapat en digital tvilling, som ska förbättra arbetsflödet. Genom att ha installerat en smartmätare kan energianvändningen spåras var femte minut, vilket innebär att företaget kan identifiera energitjuvar.

Företaget har även gått från fyra renrumskontrollerade områden till tre och nu räknar de med att minska energianvändningen med upp till 40 procent.

– Detta projekt har stora resultat ur ett hållbarhets- och tillverkningsperspektiv, genom att göra det möjligt för oss att på ett intelligent sätt hantera vår produktion. Vårt flexibla renrum och uppgraderade utrustning och tjänster kommer att spara avsevärt på vår energiförbrukning på Huntingdon, samtidigt som vi fortsätter att säkerställa att vi tillhandahåller de industriella bläckstråleskrivhuvuden som vår växande globala kundbas efterfrågar, säger Paul Shepherd, ingenjörschef på Xaar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094