23948sdkhjf

Flint Group förvärvar italiensk färgtillverkare

Flint Group förvärvade i slutet av förra året Eston Chimica SRL i Padova, Italien. Förvärvet följer Flint Groups strategi att växa inte bara organiskt utan också genom taktiskt förvärv.

Eston Chimica tillverkar och säljer vattenbaserade färger för flexo- och djuptryck till tryckerier i Italien och Sydeuropa. Färgerna används främst inom pappers- och förpackningskonvertering för produktion av bl a bärkassar, papperspåsar, wellpapplådor, kartongförpackningar och ett antal andra produkter där vattenbaserade färger är att föredra. Eston Chimica ligger i norra Italien, nära Venedig och sysselsätter 32 personer.

Kim Melander, Vice President & General Manager EMEA och Global Strategy, Paper & Board, säger, – Flint Group är mycket glada över att kunna inkorporera Eston Chimica. Vi har hittat" rätt "partner, ett företag som med ett engagerat stöd till sina medarbetare har varit mycket framgångsrikt de senaste åren och expanderat på marknaden till skillnad från andra leverantörer.

Han fortsätter:

– Eston Chimicas toppmoderna anläggning i Italien är helt automatiserad, och ger Flint Group en viktig ny geografisk position och full tillverkningskapacitet i södra Europa - ett utmärkt komplement till vår etablerade tillverkningsanläggning i Europa.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062