Svenskt unikt förpackningskoncept på Anuga Foodtech

| Av Marcus Petersson | Tipsa redaktionen

Matteknikmässan Anuga Foodtech närmar sig med stormsteg. I mars, 20-23:e, sammanstrålar experter från hela världen i Köln för att visa och se det senaste inom processteknik för matproduktion, vilket naturligtvis även inbegriper förpackningar.

En av många utställare med svensk anknytning är Göteborgsbaserade Micvac. Micvac har nyligen anställt en Country Manager i Tyskland, Guido Kassel, som kommer att se till att alla tyskspråkiga besökare och för den delen även alla engelskspråkiga, tas om hand på bästa sätt.

– På Anuga FoodTec har vi ett team av specialister som är angelägna att svara på alla frågor, säger Guido Kassel. Vi kommer att förklara vårt motto "Vi serverar metoden, du serverar maten". Och vi uppmanar alla att själva bilda sig en uppfattning genom att dela de läckra måltiderna som skapats av den unika Micvac-metoden med oss på plats.

Micvacs unika, innovativa teknik för produktion och förpackning kylda färdiga måltider fortsätter sitt segertåg världen. Micvac har deltagit på Anuga Foodtech genom hela uppbyggnadsskedet och har nu på allvar börjat skörda frukterna efter många års närvaro.

– Anuga FoodTec är ett utmärkt tillfälle att diskutera Micvac-metoden. Den består av tillagning i en unik mikrovågstunnel och ett intelligent förpackningskoncept med Micvacs patenterade ventil som visslar när maten har nått rätt temperatur, säger Christina Frohm Kramer, Marketing & Regional Sales Director på Micvac.

Läs också: Årets stora förpackningskonferens

Med Micvac-metoden kokar och pastöriseras maten i sin förpackning i en kontinuerlig process inuti i en mikrovågsproduktionstunnel.

– Metoden möjliggör för matproducenter att erbjuda högkvalitativa färdiga måltider som är färska, friska och fulla av smak. Extra fördelar med Micvac-metoden är färdiga måltider som har en förlängd hållbarhet, utan behov av tillsatser och mindre matsvinn. Dessa fördelar gör företaget till en eftertraktad partner för företag inom livsmedelsförädling och livsmedelshandel världen över, säger Christina Frohm Kramer.

På Anuga FoodTec välkomnar Micvac besökare i hall 10.1, monter C061. Den som inte har möjlighet att åka till Anuga Foodtech har chansen att lära sig mer om Micvac-metoden på "Pack Point Nordic - Livsmedelsförpackningar i Fokus" den 18 april i Stockholm.

Läs också: Hallå Där Agneta Påander!



Håll dig uppdaterad med Packnet
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

ifoodbags grundare lämnar bolaget

Plastpåsetillverkarens nya ägare också i konkurs

PACK POINT NORDIC 2018
Hallå Där Charlotte Breitholtz!

Arla lanserar smaksatt mjölk på burk

EcoFishBox vann Quality Innovation Award

Naviter först att välja Sulapac

Nyhetsbrev

Bewi i miljardförvärv

Arkiv

Schur Flexibles Group förvärvar flertal företag

Print Next 2018

Nytt skärsystem för konturförpackningar

Stora Enso lanserar biobaserat alternativ

Låt näringslivet ta ett större producentansvar - inte mindre

Lexit Groups-mässan har kommit för att stanna

Grafoketts fordonsflotta grönare

Årets stora förpackningskonferens

Ny smörbägare till tyska konsumenter

Svenska Pump förvärvar Capsson

Duni köper förpackningsbolag

Bioplast måste öka i konkurrenskraft

1

Svenska Retursystem inspirerar till hållbara placeringar

Stark rapport från Stora Enso

Ny partner för Holmen

Rösta på din kreativa favorit!

Världspremiär för ny avancerad hybridpress

Flint Group förvärvar italiensk färgtillverkare

Visutech förstärker organisationen

Metsä Board förstärker förpackningsdesign

PACK POINT NORDIC 2018
PACK POINT NORDIC 18 april 2018

Domino utser ny Global Marketing Director

Bygger kraftfull ÅV-anläggning för EPS

Lidl Sverige bygger ut logistikcenter

Dubbla chanser att vinna för unga designers

Tio kvalitetskontroller i ett enda röntgensystem

Nya utbildningar till Brobygrafiska

Ny VD i Micvac

Miljösmart ångpanna till DS Smith i Värnamo

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.2