23948sdkhjf

Så vill Tetra Pak förändra livsmedelsindustrin

Ny plan för att bidra till den gröna omställningen av livsmedelsproduktionssystemet.

Tetra Pak genomför en ny satsning och utvecklar sitt arbeta med deras klimatinitiativ, Global Dairy Processing Task Force. Idag anses livsmedelsindustrin, efter energiindustrin, vara det viktigaste området att förbättra för att kunna möta klimatförändringarna, skriver Tetra Pak i ett pressmeddelande. Nio procent av världens befolkning lider av hunger samtidigt som 30 procent av den producerade maten slängs.

– Livsmedelssystemen måste fortsätta att leverera mat, samtidigt som de blir mer säkra, motståndskraftiga och hållbara, säger Tetra Paks vd för Norra Europa Alex Henriksen.

För att påskynda omvandlingen av livsmedelsproduktionssystemen har Tetra Pak tagit fram fyra punkter som de anser är viktiga för att ställa om livsmedelsproduktionssystemen.

Fyra konkreta vägar framåt för Tetra Pak

  • Möjliggör övergången till mer hållbara mejeriprodukter genom att minska miljöpåverkan från mejeriproduktion samtidigt som man stödjer småskaliga bönders produktivitet, lönsamhet och levebröd.
  • Innovativa lösningar för nya livsmedelskällor, som exempelvis att diversifiera alternativa proteiner med syfte att komplettera mejeriprodukter och andra animaliska proteinkällor.
  • Minska matförlust och matsvinn, genom att utveckla teknologier inom livsmedelsförädling som hjälper till att minska matsvinn under produktionen, inklusive nya lösningar för att omvandla biprodukter, som annars skulle gå till spillo, till värdeskapande produkter. Aseptiska förpackningslösningar spelar en avgörande roll för att minska matsvinn genom att förlänga hållbarheten hos färskvaror, utan behov av konserveringsmedel eller kylning. Detta möjliggör distribution även i avlägsna geografiska områden med otillräcklig kylkedjeinfrastruktur.
  • Skala upp tillgången till säker näring 9 genom hållbara livsmedelsförpackningar, 1genom att designa och implementera livsmedelsförpackningslösningar som är hållbara, bevarar matkvaliteten och förbättrar tillgången på säker mat.

Tetra Pak.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08