23948sdkhjf

ITO Pall-Pack fördjupar med Jomet

ITO Pall-Pack har den senaste tiden gått starkt på offensiven i Sverige och tar nu ytterligare ett steg i sina expansionsplaner på den svenska marknaden.

 ITO Pall-Pack inleder samarbete med maskintillverkaren Jomet. ITO Pall-Pack blir integratör och leverantör av Jomets maskiner för Wrap Around och påspackning till livsmedelsindustrin.

ITO Pall-Pack har sedan köpet av Gorvak sin svenska bas i Täby utanför Stockholm och har på kort tid fått ett starkt fäste på den svenska marknaden. I fokus för framtida expansion står särskilt den svenska livsmedelsindustrin. Det är med anledning av det som ITO Pall-Pack har uppvaktat Jomet om ett nära samarbete på den svenska marknaden. Företagen känner varandra väl från den norska marknaden.

– ITO PallPack har under ett antal år samarbetat nära ledande tillverkare av förpackningsmaskiner och ansvarat för kompletta systemleveranser till välkända nordiska livsmedelsproducenter. Nu strävar vi även efter att erbjuda kompletta lösningar för förpackning till den svenska livsmedelsindustrin, där vi väljer att arbeta nära Jomet som en av våra största tillverkare. I över 15 år har finska Jomet gjort flera framgångsrika installationer hos bland annat Orkla Foods, Cloetta och Findus för att nämna några, säger Axel Hagen, ITO Pall-Pack.

Livsmedelsindustrin präglas av högt råvaruflöde och höga krav på produktprofilering i detaljhandeln, medan marginalerna är låga och prestandakraven är höga. Automatiserade förpackningsprocesser och användandet av nya förpackningstyper som Wrap Around, som möjliggör direktexponering i butikernas hyllor, har använts för att tillgodose industrins nya krav och behov, med goda resultat, menar Hagen.

Jomet marknadsledande

I det sammanhanget har Jomet en ledande position på marknaden. Jomets maskiner kan enkelt integreras i större och mer komplexa system och Axel Hagen på ITO PallPack AB ser fram emot att leverera ännu mer för kompletta lösningar med Jomet som huvudpartner i förpackningsmaskiner.

– Inom ITO-gruppen har vi ett antal framgångsrika installationer tillsammans med Jomet, både inom livsmedelsindustrin och i andra branscher. Vår erfarenhet är att Jomet utvecklar pålitlig och driftsäker maskinteknik som enkelt kan anpassas till packning av nya produkter och olika typer av förpackningar. Standardutförandet i rostfria material gör lösningarna lämpliga för livsmedelsindustrin, där vi erbjuder kompletta linjer som också inkluderar transport av gods och funktioner som kontrollvägning, märkning, kvalitetskontroll, robotpalletering och andra funktioner, säger Axel Hagen.

Tar helhetsgrepp

ITO Pall-Pack är sedan tidigare känd för sina end-of-line-lösningar och vill med samarbetet med Jomet ta ett helhetsgrepp som leverantör av kompletta packlinjer till livsmedelsindustrin. Automatisering med Pick & Place-robotar från KUKA, palleteringsstationer och sträckfilmsceller hör sedan tidigare till ITO Pall-Packs paradgrenar.

– Automatisering av förpackningsprocesser bidrar starkt till effektivitet och besparingar och är därför investeringar som snabbt lönar sig. ITO Pall-Pack har ett antal nordiska referensinstallationer där det tagits ansvar för leverans inklusive projektering och anläggningsdesign, montering och idriftsättning, utbildning, driftstöd och service/underhåll. Lösningarna anpassas individuellt för varje kund, både när det gäller förpackningar, produkter och lokaler, avslutar Hagen.

Källa: https://pallpack.se/produkter/wrap-aroun...

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079