23948sdkhjf

HP lanserar ny post-printpress för wellpappförpackningar

HP lanserar sin senaste höghastighets-, post-print digital wellpapp-press, HP PageWide C550 på CCE International 2023 på Messe München 14-16 mars. Pressen kan optimera tillverkningskostnader och förbättra driftseffektiviteten i produktionen av wellpappförpackningar, menar HP.

Baserat på den prisbelönta teknologin i C500-pressen, erbjuder C550 ökad produktivitet och värde till den industriella förpackningsindustrin. HP:s termiska bläckstråleteknik och äkta vattenbaserade bläck levererar konsekvent offsettryckskvalitet vid höga produktionshastigheter.

Med en hastighet på 90 linjära meter per minut kan C550-pressen producera högkvalitativa lådor av wellpapp som normalt trycks med flexo eller offset. Digitalpressen hjälper konverterare att optimera lager, minska inkurans och snabba upp ledtider till leverans, menar HP.

– Genom att möjliggöra förbättrad ekonomi, större mångsidighet i produktionen och mer hållbara förpackningslösningar, erbjuder C550-pressen en betydande tillväxtmöjlighet för konverterare som står inför ökat tryck i leveranskedjan, skriver HP i ett pressmeddelande.

– Det gör att de kan säga "ja" till jobb som kräver flexibilitet, vilket bara kan uppnås med digital produktion. Den nya pressen, som är tillgänglig för installation senare i år, körs med en konstant hastighet på 90 lm/min (295 lft/min), vilket ger enastående utskriftskvalitet. Pressen stödjer ökad kapacitet och hjälper till att minska tillverkningskostnader för produktion av wellpappförpackningar.

HP PageWide C550 hanterar wellpapptjocklekar från 0,8 till 8 mm och klarar wellpappark upp till 2,5 meter långa i maskinbanans längdriktning. För pre-press arbetsflödet har HP samarbetat med Hybrid Software och utvecklat ett arbetsflöde för enkel övergång mellan lito- och flexoformat till digital.

Hybrid PackZ har en unik blandning av automatiserade processer och dedikerade prepress-verktyg. Den professionella PDF-redigeraren gör mönster redo för alla utskriftsprocesser, genom att berika dem med grund- och efterbehandlingsseparering, hantera bläckuppsättningar och objektbaserad screening, bestämma utfall och generera dynamiska märken och paneler.

HP PageWide C550 visas i en visuell show på CCE International 2023 på Messe München 14-16 mars i monter #2528 den 14 mars.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Innovativa och hållbara lösningar i montern
Livsmedelsfilm redo att återvinnas
Nestlé tar nästa hållbara steg kring Zoégas kaffeförpackningar
Snabbt skifte från plast kan ge ökad materialförbrukning! Hallå där, Annica Eldh!
Nu är maskinen igång
Etikettinspektören lanseras lagom till mässan
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Plastforum SE
Recycling

Sänd till en kollega

0.095