23948sdkhjf

HP lanserar ny post-printpress för wellpappförpackningar

HP lanserar sin senaste höghastighets-, post-print digital wellpapp-press, HP PageWide C550 på CCE International 2023 på Messe München 14-16 mars. Pressen kan optimera tillverkningskostnader och förbättra driftseffektiviteten i produktionen av wellpappförpackningar, menar HP.

Baserat på den prisbelönta teknologin i C500-pressen, erbjuder C550 ökad produktivitet och värde till den industriella förpackningsindustrin. HP:s termiska bläckstråleteknik och äkta vattenbaserade bläck levererar konsekvent offsettryckskvalitet vid höga produktionshastigheter.

Med en hastighet på 90 linjära meter per minut kan C550-pressen producera högkvalitativa lådor av wellpapp som normalt trycks med flexo eller offset. Digitalpressen hjälper konverterare att optimera lager, minska inkurans och snabba upp ledtider till leverans, menar HP.

– Genom att möjliggöra förbättrad ekonomi, större mångsidighet i produktionen och mer hållbara förpackningslösningar, erbjuder C550-pressen en betydande tillväxtmöjlighet för konverterare som står inför ökat tryck i leveranskedjan, skriver HP i ett pressmeddelande.

– Det gör att de kan säga "ja" till jobb som kräver flexibilitet, vilket bara kan uppnås med digital produktion. Den nya pressen, som är tillgänglig för installation senare i år, körs med en konstant hastighet på 90 lm/min (295 lft/min), vilket ger enastående utskriftskvalitet. Pressen stödjer ökad kapacitet och hjälper till att minska tillverkningskostnader för produktion av wellpappförpackningar.

HP PageWide C550 hanterar wellpapptjocklekar från 0,8 till 8 mm och klarar wellpappark upp till 2,5 meter långa i maskinbanans längdriktning. För pre-press arbetsflödet har HP samarbetat med Hybrid Software och utvecklat ett arbetsflöde för enkel övergång mellan lito- och flexoformat till digital.

Hybrid PackZ har en unik blandning av automatiserade processer och dedikerade prepress-verktyg. Den professionella PDF-redigeraren gör mönster redo för alla utskriftsprocesser, genom att berika dem med grund- och efterbehandlingsseparering, hantera bläckuppsättningar och objektbaserad screening, bestämma utfall och generera dynamiska märken och paneler.

HP PageWide C550 visas i en visuell show på CCE International 2023 på Messe München 14-16 mars i monter #2528 den 14 mars.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08