23948sdkhjf

Arla tros vara intresserade av australiskt mejeriföretag

Australiens största mejeriföretag Murray Goulburn är ute till försäljning och Arla är en av spekulanterna, rapporterar The Australian.
Arla Foods är intresserade att ta över Murray Goulburn, Australiens största mejeriföretag, skriver tidningen The Australian .

Mejerikooperativet tros vara en av de många internationella intressenter i företaget, som har totalt elva mejerier i Australien och Kina. Deutsche Bank har fått i uppdrag att sköta försäljningen, och nu tar man in anbud i en första omgång.

Bland de andra spekulanter som listas syns flera kinesiska aktörer, Lactalis-ägda Parmalat, kanadensiska Saputo och nyzeeländska Fonterra. Enligt tidningen är vissa av företagen bara intresserade av delar av Murray Goulburn.

Det australiensiska företaget har tappat flera mjölkleverantörer under den senaste tiden, och affären behöver enligt The Australian ett snabbt avslut då fler leverantörer kan vara på väg att lämna. För att en försäljning ska kunna ske måste 90 procent av företagets medlemmar stödja beslutet.

Arla har sedan 2015 ett samverkansbolag i Australien med landets största ostimportör F. Mayer Imports, som säljer Arlas produkter i landet. Då meddelade Arla en ambition om att femdubbla omsättningen i landet, från 200 miljoner danska kronor till 1 miljard vid år 2020.

Uppdatering: Arla Foods svenska presschef Erik Bratthall har sedan artikeln publicerats sagt till flera olika medier att Arla inte är intresserade av att köpa det australiska företaget.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141