Det är förpackningarna, livsmedelstråg som använder den svenskutvecklade MicVac-metoden för uppvärmning i mikrovågsugn, som är den viktigaste förklaringen till framgången för Gooh. Försäljningen har, trots rådande ekonomisk kris, ökat med mellan 30 och 50 procent per månad jämfört med föregående år. I dag finns 75 butiker, så kallade shop-in-shop, i Storstockholm, Uppsala och Västerås. Till detta kommer omkring 400 företag som använder vendingmaskiner, men fortfarande är konceptet bara spritt till en liten del av landet. Detta ska det bli ändring på under 2010. – Under nästa år planerar vi att expandera med 350 shop-in-shops runt om i landet, varav cirka tjugo i Göteborg. Vi fokuserar på de större städerna, där intresset för kyld mat är störst, säger företagets vd Jonas regnér till tidningen Livsmedel i Fokus. Det nya köket för tillagning av de olika rätterna invigs i Järna söder om Södertälje i början av nästa år och det får tre gånger så hög kapacitet som det nuvarande. Det kommer dock att kunna fördubbla produktionen om behovet uppstår. Färdigrätterna från Gooh är tillagade i storkök, packas på plasttråg som förses med en toppfilm med MicVac-ventilen. Rätterna har en hållbarhetstid på cirka tre veckor vid kylförvaring och de är tillagade utan tillsatser eller konserveringsmedel.
Högkonjunktur för färdigrätter från Gooh
Det går riktigt bra för färdigmatskedjan Gooh, som inte klarar av den ökande efterfrågan med sitt nuvarande tillagningskök. Därför kommer ett nytt kök att invigas efter nyår i Järna, och företaget planerar att nästa år öppna 350 nya butiker i större svenska städer.
Det är förpackningarna, livsmedelstråg som använder den svenskutvecklade MicVac-metoden för uppvärmning i mikrovågsugn, som är den viktigaste förklaringen till framgången för Gooh. Försäljningen har, trots rådande ekonomisk kris, ökat med mellan 30 och 50 procent per månad jämfört med föregående år. I dag finns 75 butiker, så kallade shop-in-shop, i Storstockholm, Uppsala och Västerås. Till detta kommer omkring 400 företag som använder vendingmaskiner, men fortfarande är konceptet bara spritt till en liten del av landet. Detta ska det bli ändring på under 2010. – Under nästa år planerar vi att expandera med 350 shop-in-shops runt om i landet, varav cirka tjugo i Göteborg. Vi fokuserar på de större städerna, där intresset för kyld mat är störst, säger företagets vd Jonas regnér till tidningen Livsmedel i Fokus. Det nya köket för tillagning av de olika rätterna invigs i Järna söder om Södertälje i början av nästa år och det får tre gånger så hög kapacitet som det nuvarande. Det kommer dock att kunna fördubbla produktionen om behovet uppstår. Färdigrätterna från Gooh är tillagade i storkök, packas på plasttråg som förses med en toppfilm med MicVac-ventilen. Rätterna har en hållbarhetstid på cirka tre veckor vid kylförvaring och de är tillagade utan tillsatser eller konserveringsmedel.