Husmanskost är på frammarsch igen. För att hjälpa konsumenten i köket
och spara tid, lanserar Scan och Bergendahls två traditionella
köttdetaljer: rimmad oxbringa samt rimmad benfri fläsklägg. De är
färdigkokta med sous-vide teknik, vilket gör att de behåller
saftigheten, och behöver bara värmas. I kastrull sjuds skivorna i 3-4
minuter. Bringan är redan färdigskivad och kan även stekas hastigt.Med
Sous-vide tekniken tillagas köttet under vakuum i en helt tillsluten
plastförpackning. På låg värme, under lång tid. Kryddning, köttsafter
och aromämnen stannar kvar i köttet och förhöjer smaken avsevärt.
Samtidigt som köttet blir både saftigare och mörare.– Vi gör
långkoket och konsumenten får en till två timmar över till annat.
Sous-vide tekniken ger ett saftigare och mörare kött, och är något vi
använt länge på produkter till restauranger och storhushåll, säger
Martin Pardell, produktchef Scan AB.Produkterna finns i City Grossbutikerna som ägs av BergendahlsGruppen AB.–
Det här är ett sätt att göra det enklare för konsumenten att prova nya
köttdetaljer, något vi alltid uppmuntrar, säger Anders R Karlsson,
ansvarig produktchef för kött på City Gross.