MicVac AB levererar utrustning, förpackningsmaterial och kunskap till livsmedelsindustrin. Den patenterade MicVac-metoden möjliggör tillagning och pastörisering av produkt i en försluten förpackning genom en kontinuerlig mikrovågstunnel. Kvaliteten bevaras på ett unikt sätt hos produkten tack vare en kort tillagning (4-10 minuter). Produkterna får 30 dagars hållbarhet i +8C då MicVac-metoden ger hög pastöriseringsgrad och låg syrehalt i produkten.
Nya framgångar för MicVac
MicVac har i dagarna skrivit avtal med ett holländskt livsmedelsföretag, som får rättigheterna att använda MicVac metoden i Holland, Belgien, Tyskland och Frankrike. I och med det nya avtalet har MicVac under 2007 tagit nya order på fem produktionslinjer i Norge, Danmark, Finland, Holland och USA. Den nya linjen i Holland skall installeras i mars månad 2008.
MicVac AB levererar utrustning, förpackningsmaterial och kunskap till livsmedelsindustrin. Den patenterade MicVac-metoden möjliggör tillagning och pastörisering av produkt i en försluten förpackning genom en kontinuerlig mikrovågstunnel. Kvaliteten bevaras på ett unikt sätt hos produkten tack vare en kort tillagning (4-10 minuter). Produkterna får 30 dagars hållbarhet i +8C då MicVac-metoden ger hög pastöriseringsgrad och låg syrehalt i produkten.