23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Packnet
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.
Kontakta oss för en företagslösning.

ICA centraliserar kötthantering

VästeråsHelsingborgs Dagblad
Här ska 400 anställda skiva, mala och förpacka köttprodukter, som sedan sänds ut till ICA-butiker i hela landet.
Verkställande direktören Erik Gumabon säger till HD att han förväntar sig att 80 procent av landets 1.800 ICA-butiker kommer att ansluta sig och därmed ge upp en stor del av den kötthantering, som i dag sköts av de enskilda butikerna.
Fördelarna är, enligt Gumabon, bland annat ökad lönsamhet och möjlighet till större utbud i butikerna.
Men skånska ICA-handlare, som tidningen träffat på en kongress i Helsingborg pekar också på nackdelar som ökad sårbarhet och långa transporter. Kött, som produceras i Skåne, ska till exempel skickas till Västerås för bearbetning och förpackning och sedan köras tillbaka till de skånska butikerna...



ICA-koncernen planerar att tillsammans med samarbetspartnern Hilton Food Group centralisera sin kötthantering till en ny packningsavdelning i , som ska stå färdig i höst. Detta skriver i dag tisdag.
BREAKING
{{ article.headline }}
0.078