Så påverkar PPWR livsmedelsföretagen: Hallå där, Marie Rydén!
Vad är huvudfokus i din presentation på Pack Point Nordic, och hur relaterar det till aktuella trender och innovationer inom förpackningsindustrin?
PPWR:s påverkan på livsmedelsföretagens förpackningar. Livsmedelsföretag är experter på produkten och kommer samarbeta med sina förpackningsleverantörer för att de tillsammans skall gå mot mer cirkulära förpackningslösningar och leverera på de kommande kraven i lagstiftningen.
Vilka specifika utmaningar och möjligheter identifierar du för framtiden inom förpackningsområdet, och hur planerar ni att tackla dessa?
Utmaningen är att få i gång de cirkulära flödena så att det finns tillgång på återvunnet material som kan vara i kontakt med livsmedel och förstås kostnaderna som är kopplade för att nå dit, möjligheterna är att företagen kan få ned miljöavtrycket från förpackningar.
På vilket sätt bidrar er organisation till att främja hållbarhet och minska miljöpåverkan hos era medlemmar?
Vi arbetar med att i samråd med våra medlemmar påverka kommande lagstiftning och kommunicerar till dem om både ny och gällande lagstiftning. Vi har flera referensgrupper där vi har diskuterat konsekvenserna av t.ex. PPWR och i november hade vi ett webinarie tillsammans med Näringslivet Producentansvar om vilka krav som den lagstiftningen kommer medföra.
Vilka förväntningar och mål har du för din medverkan på konferensen, och hur hoppas du att evenemanget kommer att påverka branschen?
Jag hoppas att deltagarna kan ta med sig minst tre insikter hem som gör att de kan börja eller fortsätta sitt arbete mot mer cirkulära förpackningar med stor entusiasm.
Tack Marie Rydén!
Du hittar all info om konferensen och anmälan på den här länken.
Artikeln är en del av vårt tema om Pack Point Nordic.