23948sdkhjf

Nya lagkrav en utmaning för hela kedjan – Hallå där, Gustav Granath

På onsdag nästa vecka är det dags för Pack Point Nordic i Stockholm. Ett av partnerföretagen där är Modulpac där vi talar med Gustav Granath, försäljningsansvarig för Skandinavien och Benelux.

Vad kommer du att presentera på Pack Point Nordic?

Vi kommer presentera vårt stora standardsortiment av formsprutade plastdetaljer och kapsyler. Utöver detta kommer vi visa upp vår senaste version av FlixCap, en ny tjudrad kapsyl för kartongförpackningar.
Vi vill även passa på att visa vilka alternativa material vi erbjuder våra kunder, allt från återvunnet material till massbalansmaterial.

Vilka utmaningar och möjligheter ser du framför dig?

Det finns många utmaningar att lyfta fram med tanke på den nya, intressanta förordningen PPWR och de nya lagkraven. Det ger både oss som producenter ett större ansvar men blir en utmaning för hela kedjan. Nya krav kommer behöva omsättas i praktiken och det kommer resultera i många möjligheter för oss framöver. Vi ser stora utmaningar och möjligheter i återvunnet material för livsmedelsförpackningar, det kommer bli otroligt intressant att följa den utvecklingen kommande år.

Hur vill ni bidra till ökad hållbarhet inom förpackningsområdet?

Jag tror att det är viktigt att se på det ur ett större perspektiv, vi som jobbar med tillverkning inom förpackningsbranschen behöver fokusera på hållbarhet i alla aspekter. Alltifrån att hur vi utvecklar nya produkter, ”design for recycling”, till att investera i energieffektiva maskiner och anläggningar. Under våren färdigställer vi vår nya solcellspark på 7 000 kvm vilket är en av många saker som vi gör för att minska vårt klimatavtryck.

Beskriv dina förväntningar på konferensen.

Jag hoppas det blir en dag där jag lär mig mycket nytt, kan dela erfarenheter, får nya insikter och träffar många trevliga branschkollegor.

Tack Gustav Granath!

Mer information om konferensen och anmälan hittar du på den här länken.

Artikeln är en del av vårt tema om Pack Point Nordic.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094