23948sdkhjf

Arla satsar ytterligare på pappersförpackningar

De nya förpackningarna ska minska Arlas plastanvändning med 32 ton per år.

Allt fler producenter försöker fösa ut plasten i sina förpackningar. Bland annat Lidl Sverige tog bort plastlocket på sina créme fraiche produkter för att spara 5,5 ton plast per år och Flora har lanserat en plastfri smörförpackning. 

Men tidigare ut var Arla som redan 2017 bytte ut sin två deciliters förpackningar till papper. Nu genomför Arla ännu en satsning och ersätter förpackningen på deras större produkter. Arlas fem deciliters gräddfil, créme fraiche och ekologiska turkiska yoghurt kommer få de nygamla förpackningar av papper. Sammanlagt kommer de minska sin plastanvändning med 32 ton per år.

– Att förbättra våra förpackningar och dra ner på användningen av plast är avgörande både för oss som företag och för våra konsumenter. De nya pappersbägarna är därför ett steg i helt rätt riktning, säger Victoria Olsson, hållbarhetschef för Arla Sverige, i en kommentar.

Förpackningen är tillverkad med en plastförstärkt insida och i stället för aluminium får bägarna en pappersfolie som är förstärkt med plast.

Arla har som mål att 2025 ska alla deras förpackningar var 100 procent återvinningsbara.

Ett led till att fler producenter gör om sina förpackningar beror på PPWR som syftar till att allt fler förpackningar ska innehålla material som är återvinningsbara.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094