23948sdkhjf

Arlas kritiseras för nya Bregott-paketen

Arla bytte förpackningsstorleken på sina Bregott-paket något som fått kunderna att rasa.

Bregott har sedan 60-talet funnits i kyldisken i två storlekar. Men i höstas meddelade Arla att det skulle ske en förändring. De två storlekarna på 300 samt 600 gram skulle ersättas med 250, 500 och 750 gram för att anpassa hushållens olika behov. De nya förpackningarna har nu rullat ut i butikerna. 

Nu riktar kunderna kritik mot de tre nya förpackningar. Bland annat anser kunderna att Arla inte varit tillräckligt tydlig angående förändringen och även anklagas för krympflation. ”Samma pris men 100 gram mindre innehåll”, skriver en kund i Bregottgruppen på Facebook, enligt Expressen.

Smörpriset ökade med hela 9,5 procent i januari och är en av de varor som ökade mest i pris. Något som gjort att Arla påskyndat förändringen.

 – Med mindre i plånboken spelar styckpriset roll. Mycket fokus är på de två mindre paketen och att kilopriset gått upp marginellt, men samtidigt har kilopriset gått ner på det stora paketet, säger Max Wallenberg, presschef på Arla Sverige, till TT.

Samtidigt betonar Max Wallenberg att Arla pratat om nyheten. I höstas samt i januari meddelade Arla om förändringen.

Samtidigt menar Ulf Mazur, vd och grundare av Matpriskollen, att det inte ser ut som krympflation.

– Så här långt ser det inte ut som krympflation i den negativa bemärkelsen, utan som ett förpackningsbyte, säger Ulf Mazur.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156