23948sdkhjf

Vet vi egentligen vad som är mest hållbart? Hallå där Ann Lorentzon!

Ann Lorentzon är projektledare vid Rise och dessutom en av talarna när Pack Point Nordic Stockholm genomförs den 24 april.

Vad kommer du att presentera på Pack Point Nordic?

Som företag ska du förstå hur du hanterar PPWR och andra regelverk som kommer. PPWR är en uppdatering av det gamla förpackningsdirektivet men också ett resultat av EU:s Green Deal. Parallellt med PPWR utarbetas nu också andra lagar om kommer påverka förpackningsbranschen. Jag ska försöka ge en bild av helheten, och en bakgrund till PPWR.

Vilka utmaningar och möjligheter ser du framför dig?

Förpackningar är så himla spännande – denna low-cost high-tech produkt som alla hanterar varje dag och alla har en åsikt om. Problemet är att vanliga konsumenter inte ser förpackningen förrän den skapar problem – vid dålig hanterbarhet eller då man vill bli kvitt den tomma förpackningen.

Så en möjlighet för branschen är att än en gång informera konsumenter och lagstiftare om arbetet förpackningar gör - skyddar produkter, underlättar distribution, sprider information etc.

Den kortsiktiga utmaningen för branschen är att ta till sig alla nya regler och uppfylla dessa ibland motstridiga krav.

Hur vill ni bidra till ökad hållbarhet inom förpackningsområdet?

Vet vi egentligen vad som är mest hållbart? Kostar produktsvinn mer än förpackningsmaterial? Är klimataspekter viktigare än cirkularitet? Är återanvändbart bättre än återvinningsbart? Hur blir hygien och säkerhetsaspekter vid ökad cirkularitet? Alla dessa aspekter varierar ju från fall till fall och generella slutsatser (till exempel i lagstiftning) stämmer inte alltid.

Så jag vill fortsätta att ta fram fakta om vad som verkligen leder till ökad hållbarhet.

Beskriv dina förväntningar på konferensen.

Få nya insikter genom att träffa kloka människor och ta del av deras kunskaper och tankar.

Tack Ann Lorentzon!

Mer information om konferensen och anmälan hittar du på den här länken.

Artikeln är en del av vårt tema om Pack Point Nordic.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094