23948sdkhjf

Billerud ska ta fram Moelvens framtida förpackningslösning

Tillsammans ska Billerud och Moelven försöka utveckla en ny förpackningslösning till Moelven Woods interiörpaneler.

I höstas utlyste Moelven, ett av Nordens ledande träindustriföretag, om en hållbar lösning för sina interiörpaneler. Varje år säljer de en miljon förpackningar som innehåller deras paneler som idag är tillverkad av fossilbaserad plast. Men nu vill de ersätta förpackningen med syftet att årligen sänka koldioxidutsläppen med fem procent.

19 företag med 22 lösningsförslag anmälde sig för att ta sig an Moelvens förpackningsutmaning. Av de anmälda valdes Ahlstrom, Billerud, Boxon, Lignin Industrier och T-Emballage ut för att få tävla i innovationstävlingen.

Under MoelvenHackathon som ägde rum hos Paper Province i Karlstad arbetade företagen intensivt tillsammans med stöd från mentor inom affärs- och produktutveckling, kommunikation, värdeerbjudande och material, för att ta fram en lösning. Företagen fick sedan pitcha sina idéer inför Moelvens jury. Det företag som kammade hem vinsten var Billerud som ska ta fram den nya förpackningen.

– Billeruds team presenterade en skarp och konkret lösning som förmedlar hållbarhet, återspeglar innehållet och utseendemässigt kommer att sticka ut i butik. Vi känner oss trygga med att vi tillsammans kommer kunna utveckla en förpackning med goda tekniska egenskaper som adderar ett mervärde till våra produkter och få en genomförbar implementering i fabriken, säger Tjalling Chaudron, produktutvecklingsansvarig på Moelven Wood.

I början av nästa år ska Billerud och Moelven tillsammans påbörja utvecklingsarbetet med förhoppningen att i framtiden kunna erbjuda den nya förpackningen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079