23948sdkhjf

Moelven utmanar innovatörer – söker klimatsmart förpackningslösning

Inbjuder till ett hackathon för att kunna minska sina koldioxidutsläpp. ”Vi har inte hittat en bra lösning än”, säger Tjalling Chaudron på Moelven.

Det är lite av ett rop på hjälp som träindustriföretaget Moelven Wood efterlyser innovationer som kan ersätta förpackningen av plast till deras interiörplaner. Syftet är deras strävan efter att årligen sänka koldioxidutsläppen med fem procent, skriver de i ett pressmeddelande.

– Vi har själva funderat på hur vi skulle kunna byta ut plasten utan att tumma på de egenskaper som behövs vid förvaring av panelerna, men har inte hittat någon bra lösning än, säger Tjalling Chaudron, produktutvecklare på Moelven Wood i ett pressmeddelande.

Därför uppmanar Moelven allt från startup-bolag och företag till forskare och innovatörer att försöka ta fram en klimatsmart förpackningslösning, som kan ersätta plasten på en miljon förpackningar som de säljer årligen.

– Vi vill hitta en hållbar lösning som kan uppfylla kraven på skydd, fuktreglering och visuell presentation som också är kostnadseffektiv och skalbar. Det behöver inte vara en färdig lösning som erbjuds, det kan vara en idé, ett material eller en produkt som vi tillsammans kan titta närmare på, säger Tjalling Chaudron.

Moelven inbjuder till en innovationstävling, vars startskott sker den 25 september i samband med ett webbinarium. Alla som har idéer om en möjlig lösning kan söka till hackathonet. Lösningen behöver inte vara komplett, utan kan utvecklas med stöd från Moelven, berättar Per Myhrén, projektledare på Paper Province, som är en delpartner i tävlingen.

Förslagen som bedöms ha störst potential presenteras i en två dagars workshop, 11–12 december.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081