23948sdkhjf

Bregott ändrar förpackningen – första gången på 55 år

Bregott går från de två klassiska storlekarna till tre nya. Det är första gången på 55 år som det görs en förändring i storlekarna.

1969 kom Bregott ut i butiken i storlekarna 300, samt 600 gram. Förpackningarna har inte ändrats sedan dess, men till våren kommer det folkkära smöret ersättas med tre nya storlekar 250, 500 och 750 gram.

Till Aftonbladet förklarar Antoine Riché, marknadschef för matfett och dessertost på Arla Foods, anledningen till beslutet.

– Bakom den stora konsumentsiffran finns en stor variation av kunder. Vissa köper bara Bregott ett par gånger per år och i andra fall går en bytta åt på en vecka, säger Antoine Riché.

Vad priserna kommer bli på de nya förpackningarna är ännu inte klart. Men till Göteborgs-Posten förklarar Arlas presschef Max Wallenberg att ambitionen är att 250 grams förpackningen ska vara billigare än dagens 300 grams förpackning.

– När paketen blir mindre så kommer också kontaktutläggen bli mindre. Men det större kommer att kosta lite mer än det tidigare större paketet. Även om kilopriset troligen blir lägre. I slutändan är det dock butikerna som sätter priset till kund i butik.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126