23948sdkhjf

På torsdag smäller det! Anmälan till Pack & Plast fortfarande öppen!

Nu är det bara två dagar kvar till Pack & Plast i Malmö, där förpackningsbranschen på nytt träffas för att diskutera de viktigaste frågorna. Anmälan är fortfarande öppen, så missa inte denna intressanta konferens!

När innehållet är betydelsefullt är förpackningen viktig. Utvecklingen går snabbt, så snabbt att det kan vara svårt även för de mest insatta att hänga med. Krav och behov blir mer komplexa när grundläggande förpackningskrav på skydd, funktionalitet och kommunikation ska kombineras med ny EU-lagstiftning och förväntningar från krävande kunder och konsumenter. 

Samtidigt öppnar detta upp för nya innovationer och affärsmodeller på ett sätt som inte upplevts i branschen på bra länge. Hur påverkar detta varumärkesägare? Vilka konsekvenser får det för förpackningsindustrin? Vad innebär det för olika verksamheter? Ambitionen med konferensen Pack & Plast den 23 november är att ge en överblick över detta och samtidigt skapa en plats för att mötas, dela kunskap och inspirera till utveckling. Att plastfrågan är glödhet är ingen överdrift, det visar bland annat nyhetsflödet inom ämnet under senare tid, och det kan märks också på antalet anmälningar till årets konferens som nu raskt ökar.

- Aldrig tidigare har förpackningen varit viktigare för varumärkesprofilering och framgång på marknaden. Kraven har heller aldrig varit större på hållbar design, menar Per-Stefan Gersbro, projektledare för konferensen.

- Att navigera rätt i det komplexa förpackningslandskapet, kräver svar på många frågor. Hur kan valet av förpackning bidra till minskat klimatavtryck och ökad återvinning? När och var är det smart med återanvändbara förpackningar? På vilket sätt kommer ny lagstiftning att påverka din verksamhet? Dessa frågetecken hoppas vi kunna räta ut, fortsätter Per-Stefan.

Konferensens program består av följande fyra block:

  • Vilka är utmaningarna och möjligheterna med nytt förpackningsdirektiv?
  • Vad händer på material- och förpackningsfronten?
  • Hur skapar vi en hållbar, cirkulär och resurseffektiv värdekedja?
  • Vilken roll spelar handel och konsument för omställningen?

På årets Pack & Plast delar sammanlagt sjutton experter från en lång rad företag och organisationer med sig av sin expertkunskap i engagerande samtal och paneldiskussioner. Väl tilltagna pauser kommer att ge dig som är på plats möjlighet till fördjupade diskussioner med såväl gästerna på scen som utställande partners och inte minst varandra.

Mer information, det kompletta programmet och anmälan hittar du på www.packoplast.se.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093