23948sdkhjf

Sensorförsedd förpackning ska minska transportskador i vindkraftsindustrin

Vindkraftskomponenter är känsliga och transportskador kan orsaka kostsamma förseningar i vindenergiproduktionen. Tillsammans med lagerspecialisten NKE presenterar nu papper- och förpackningsspecialisten Mondi Grünburg specialutformade kartongemballage som ska råda bot på problemet.

Den certifierade förpackningslösningen, som Mondi Grünburg kallar ”premiumförpackning för industrivaror” uppges ha genomgått rigorösa tester för att säkerställa att den verkligen skyddar komponenterna längs hela leveranskedjan.

För att säkerställa optimalt skydd är den offsettryckta kartongen, som utformats efter produktens form, försedd med sensorer som ger feedback i realtid om lagrets tillstånd vid ankomsten.

Extra flexotryck på förpackningens insida ger tydliga bruksanvisningar och förenklar hanteringen.

– Detta leder inte bara till en förbättring av själva lagret utan också av skyddet under transport och, viktigast av allt, fram till installationen i vindkraftstornet. Förpackningen innehåller också flera tekniska framsteg. Den uppfyller inte bara perfekt våra stränga krav på oöverträffat skydd och effektivitet utan visar också ett engagemang för hållbarhet, säger Victor Zaera, chef för drift och kvalitet på NKE.

Designens prestanda prisades i kategorin ”Wellpappe konstruktiv” vid Forum Wellpappe Awards i Wien den 5 oktober i år.

”Med det kvalificerar den sig till World Packaging Organisations internationella tävling WorldStar”, förklarar Mondi Grünburg i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078