23948sdkhjf

”Ser många möjligheter att förbättra förpackningar” Hallå där, Emma Hellqvist!

23 november är det ännu en gång dags för förpackningsbranschen att samlas i Malmö för konferensen Pack & Plast. En av talarna där är Emma Hellqvist, brand owner manager vid Billerud.

Vad kommer du att presentera på Pack & Plast?

Jag kommer att presentera tre olika kundsamarbeten som väldigt bra beskriver hur vi jobbar med förpackningsutveckling i nära samarbete med både slutkund, konverterare och andra delar av värdekedjan, för att hitta en optimal förpackning. Jag kommer berätta om Moonvally som lanserat en hälsobar i vårt papper Recyclable flow wrap, Ridestore som har bytt till papperspåsar för deras e-handel och den isländska influencern Andrea Maack som uppdaterat sina sekundär- och transportförpackningar för hennes parfym.

Vilka utmaningar och möjligheter ser du framför dig?

Det finns flera olika utmaningar beroende på vilken del av Billerud man tittar på. Exempelvis så har vi en råvara, skogen, som efterfrågan ökar på men samtidigt minskar utbudet man kan använda i och med kriget i Ukraina och nya EU-direktiv.

Sen gäller det att se till att det finns samarbetspartners och lösningar som gör att våra kunders kunder har förpackningar som återvinns i stor skala för att uppfylla EU:s kommande nya ”Recycled at scale”-krav i förslaget till den nya förpackningsförordningen. Här kan vi stötta genom att bara levererar återvinningsbara material men också att samarbeta med hela värdekedjan för att se till att slutförpackningen återanvänds eller återvinns.

Samtidigt finns en väldigt stark drivkraft att välja hållbara förpackningar och vi ser att det blir vanligare att klimatpåverkan och återvinning är en av de viktigaste aspekterna i beslutsprocessen när varumärkesägare uppdaterar sina förpackningar. Då vi under Q4 kommer ha EPDer på alla våra material så finns det en stor möjlighet för oss att visa att vi har några av de mest klimateffektiva pappersbaserade materialen i världen och den tydliga datan utgör en stor fördel för kunderna i övervägandet om en ny förpackningslösning.

Jag ser också många områden där det är relevant att förbättra förpackningarna där fossila material används i onödan och där man överpackar produkter, här har vi en viktig roll att spela för att tillsammans med kunder utveckla hållbara och smarta substitut.

Hur vill ni bidra till ökad hållbarhet inom förpackningsområdet?

Jag ser flera områden där vi kan ersätta fossila material, optimera förpackningar, göra dem mer återvinningsbara och minska klimatavtrycket. Detta år har mer än någonsin visat på vikten av att minska det fossila användandet för att minska våra utsläpp och den globala uppvärmningen. Då vi jobbar med material med låga klimatavtryck, som är starka och återvinningsbara, kan vi både se till att man inte använder mer material än nödvändigt och att det går att återvinna när den har använts klart.

Beskriv dina förväntningar på konferensen.

Jag hoppas att bli inspirerad av att höra om nya bra lösningar och träffa intressanta personer som också vill vara med och bidra till mer hållbarhet inom förpackningsområdet.

Tack Emma Hellqvist!

Mer info om konferensen och anmälan hittar du på denna länk.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078