23948sdkhjf

Testet för flergångs-takeaway igång

Nu inleder flera av Sveriges största kedjor pilottester med Tingstad och Panter för att minska engångsartiklar.

Circle K, Waynes och OK/Q8 är några av Sveriges största kedjor som varje år förbrukar stora mängder av engångsmaterial i form av matlådor och muggar. Bara Circle K serverar över 30 000 koppar kaffe och 80 000 varma måltider dagligen på sina stationer runt om i landet. Nu inleder kedjorna pilottester tillsammans med Tingstad och Panter för att minska konsumtionen av engångsartiklar.  

Det nya testet fungerar som när man lånar böcker på biblioteket. Kunderna kommer att bli erbjudna att få sin mat och dryck i takeaway muggar eller matlådor för flergångsanvändning. Sedan lämnar kunden tillbaka förpackningen i valfri butik eller station som är anslutna till systemet.

– Muggar och matlådor finns på försäljningsstället och är gratis att låna. När man är klar med sin mugg eller matlåda kan man lämna tillbaka den till alla Panter-anslutna caféer och restauranger, förklarar Clara Lidberg, grundare och vd på Panter.

Takeaway produkterna har tagits fram av Tingstad och Panter tillhandahåller det digitala retursystemet. Kunden skapar ett konto hos Panter och därefter scannar lånade matlådor och muggar i appen som sedan återlämnas inom sju dagar.

Nästa år träder den nya lagen in om att restauranger och andra serveringsställen ska erbjuda sina kunder flergångsalternativ för take away.

– Det blir en stor omställning för alla i branschen men vi är övertygade om att vi har ett attraktivt sortiment såväl som ett smidigt digitalt retursystem att erbjuda våra kunder. Det är verkligen kul att så stora aktörer tror på vår lösning, kommenterar Therese Draberg affärsområdeschef för restaurang på Tingstad nyheten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094