23948sdkhjf

Tingstad anlitar Panter för återanvändning

En av Sveriges ledande förpackningsleverantörer till catering- och restaurangsektorn Tingstad, inleder samarbete med det nya företaget Panter som tillhandhåller system för återanvändbara förpackningar.

Den 1 januari 2024 införs lagkrav om att alla som säljer takeaway-mat eller dryck ska erbjuda gästen flergångsmatlåda och flergångsbägare som ett alternativ. Panter, som tillhandahåller ett system för återanvändbara takeaway-förpackningar, väljer nu att ingå ett exklusivt samarbete med Tingstad, en av Sveriges största aktörer inom foodservice-produkter.

– Med sin kunskap, erfarenhet och kännedom på den svenska marknaden ser vi Tingstad som en solklar samarbetspartner. Tillsammans kan vi erbjuda en smidig helhetslösning för takeaway-verksamheter, säger Clara Lidberg, grundare och vd på Panter.

Med Panters system kan kunden hämta sin mat eller dryck i flergångsförpackning. Den kan sedan returneras till valfritt Panter-anslutet serveringsställe. Vi återlämning används Panters mobilapp i vilken man också kan se anslutna caféer och restauranger.

Muggar och matlådor är designade för att kunna användas upp till 400 gånger och när de är uttjänta går de tillbaka till fabriken så att materialet kan återvinnas.

– Vi på Tingstad vill vara delaktiga i den omställning som sker genom innovativa och hållbara lösningar som ger alternativ till engångsartiklar. Vi vill också ta vårt ansvar, förenkla för våra kunder och bidra till den förändring som krävs för framtida generationer. Här ser vi Panter som den perfekta samarbetspartnern, säger Tingstads vd, Mats Karlsson.

Tingstad är med sina 100 000 artiklar en av Nordens största leverantörer av förbrukningsmaterial, arbetskläder och utrustning till verksamheter inom många branscher.

Panter tillhandahåller en digital plattform som säkerställer spårbarhet, retur och återanvändning av takeaway-förpackningar.

Clara Lidberg på Panter är en av talarna på kommande Pack Point Nordic i Stockholm torsdag den 25 maj. En av konferensens tema är just Återanvändbara förpackningar med anledning av ny lagstiftning. Missa inte det! Läs mer om programmet och anmäl dig på PackPointNordic.se  

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078