23948sdkhjf

Walki Group investerar i finskt startup företag

Walki Group har investerat i det finska nystartade företaget The Paper Lid Company (TPLC). Via investeringen kan nu TPLC:s tillverkningsanläggning i Masku, Finland, för papperslock skala upp produktionsvolymerna.

TPLC producerar återvinningsbara papperslock som är framställt med dispersioncoating-teknik som gör locket återvinningsbart.

Walkis startup-investeringsinitiativ Walki Ventures har investerat i TPLC och etablerat ett strategiskt partnerskap för att stödja TPLC i genomförandet av den ambitiösa tillväxtplan som grundarna har lagt fram. Walki kommer att stödja TPLC inom flera områden, inklusive utveckling av återvinningsbart råmaterial för locken och trycktjänster för special- och enfärgstryckta lock. TPLC kommer också att bli medlem i Walkis FoU-gemenskap, vilket hjälper företaget att formulera hållbarhetsfördelar gentemot kunderna på ett faktabaserat sätt.

– Vi är mycket glada över att samarbeta med Walki och få tillgång till de resurser som kommer med detta partnerskap. Råvaran spelar en mycket viktig roll både i vår produktionsprocess och kvaliteten på slutprodukten. Med Walkis materialkunskap, utskriftsmöjligheter och annat stöd är vi redo att börja leverera till marknaden i större skala”, säger Matti Salonoja, VD och medgrundare av TPLC.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156