23948sdkhjf

Stora Enso öppnar ny produktionsanläggning

Stora Enso öppnar en ny produktionsanläggning för wellförpackningar.

Stora Enso öppnar en ny produktionsanläggning för wellförpackningar i nederländska De Lier. Anläggningen som 500 anställda ingår i det nyligen förvärvade De Jong Packaging Group, numera Business Unit Western Europe inom divisionen Packaging Solutions. Den nya fabriken är nu i driftsättningsfasen.

Expansionen innebär att en ny, andra fabrik kompletterar anläggningen i De Lier med två nya wellpappmaskiner utöver de två befintliga. Enligt Stora Enso gör expansionen De Lier till den största anläggningen för wellförpackningar i Europa. För närvarande produceras lådor och tråg för färskvaror, odlings- och industriprodukter, e-handel och transport vid anläggningen.

Den nyöppnade fabriken i De Lier tillämpar en rad olika hållbara lösningar. Exempelvis har solceller på 3,8 MWp installerats på taket, som kommer att generera el motsvarande förbrukningen hos 1 000 hushåll. Överskottsvärmen från wellpappmaskinerna kommer att värma upp anläggningens kontorsbyggnader för att ytterligare minska deras miljöpåverkan.

– Med den här expansionen kan vi öka våra marknadsandelar inom förnybara och cirkulära förpackningslösningar och tillgodose våra kunders behov från ett mycket gynnsamt läge i Västeuropa. Det stärker vår position som en stark regional aktör på den europeiska marknaden för wellförpackningar, säger David Ekberg, Executive Vice President inom divisionen Packaging Solutions på Stora Enso i ett pressmeddelande. 

Den nya fabriken i De Lier har ett helautomatiserat lager för pappersrullar, två wellpappmaskinerna och konverteringsmaskiner med ett bansystem i flera nivåer, samt avancerad avfallshantering. Dessutom har systemet för interntransporter optimerats för att främja säkrare flöden i produktionsprocessen och minska behovet av gaffeltruckar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094