23948sdkhjf

ABB öppnar huvudkontor i USA för förpackningar

ABB har invigt sitt nya huvudkontor för Robotics Packaging and Logistics. Kontoret är placerat norr om Atlanta i Alpharetta i Georiga.

ABB:s nya anläggning ska fungera som ett center för robotautomationslösningar inom logistik- och förpackningsindustrin.

– Vi är glada att kunna öppna vårt nya huvudkontor för Robotics Packaging and Logistics i Atlanta, där några av världens största förpacknings- och logistikföretag finns, säger Sami Atiya, chef för ABB Robotics & Discrete Automation på ABB.

I och runt Atlanta befinner sig några av världens största förpacknings- och logistikföretag. ABB skriver i pressmeddelandet att den nya anläggningens placering kommer att fungera som ett nav för samarbete mellan ABB, dess kunder och integrationspartners.

– Med globala megatrender som handel direkt till konsument och arbetskraftsbrist som driver fram en efterfrågan på robotar då företag vill flytta sin verksamhet närmare hemmaplan, finns det en växande efterfråga på dedikerad support och expertis från våra amerikanska förpacknings- och logistikkunder. Vår nya anläggning, som stöttas av vår tillverknings­anläggning i Auburn Hills i Michigan, kommer att hjälpa oss att tillgodose det här behovet genom att tillhandahålla våra kunder de senaste AI-baserade robotlösningarna som förbättrar kundernas flexibilitet och produktivitet samtidigt som det stärker deras motståndskraft och förmåga att arbeta på ett hållbarare sätt, säger Sami Atiya.

Som en del av en större investering på 22 miljoner dollar av ABB Robotics i USA, som de förväntar sig kommer skapa fler än 70 jobb, är detta robotcentret dedikerat till att ta fram nya lösningar, produkter och tekniker. Investeringen går även i ABB:s satsning för att tillgodose den ökande efterfrågan på automation i USA när fler företag flyttar hem sin verksamhet och den rådande bristen på arbetskraft.

– Smartare automation och AI-baserade robotar kan bidra till att klara den här utmaningen och driva de förändringar samhället efterfrågar. Från samarbetslösningar som är enkla att programmera och driftsätta till 3D-visionsteknik som kan känna igen och sortera olika objekt eller autonomt navigera runt på lagret – ABB:s robotautomationslösningar ger ett flexibelt totalerbjudande som kan hjälpa företag att klara kundernas förväntningar samtidigt som de utnyttjar den befintliga arbetskraften på ett effektivare sätt, säger Daniel Navarro, chef för Consumer Segments & Service Robotics på ABB Robotics.

Läs mer om: ABB
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078