23948sdkhjf

Ny robotutbildning ska överbrygga kunskapsklyftan

ABB lanserar en ny robotutbildning för att förbereda studerande inför framtidens arbetsmarknad.

För att överbrygga kunskapsklyftan inom automation och förbereda studenter inför framtidens arbetsmarknad lanserar nu ABB ett färdigt utbildningspaket. Paketet består av den samarbetande roboten GoFa, utbildningsmaterial och en teknisk kvalificering. Utbildningen ingår i ABB Robotics globala kampanj om att hjälpa arbetstagare att klara sig i den nya automationseran.

Utbildningspaketet har tagits fram för att säkerställa att utbildningssituationer kan tillhandahålla högkvalificerade unga människor till företag som vill dra nytta av robotautomationen, skriver de i pressmeddelandet. Även om ungefär 80 procent av utbildarna globalt ser att automationen kommer att forma arbetsmarknaden de kommande 10 åren är det endast fyra utbildningsinstitut som använder robotar i sina kursplaner.

– I takt med att robotautomation i allt högre grad anammas av flera sektorer från tillverkning och distribution till detaljhandel och sjukvård letar företag efter människor som har de kunskaper som behövs för att hantera robotar och automation. Genom att göra det möjligt för skolor, högskolor och universitet att enkelt skapa och hålla kurser i robotik som erkänns av industrin överbryggar ABB Robotics utbildningspaket det tekniska kompetensgapet genom att studerande förbereds inför den automatiserade arbetsplatsen, säger Andrea Cassoni, chef för General Industries på ABB Robotics.

I utbildningspaketet ingår ABB GoFa en lättanvänd cobot som hjälper studerande att lära sig verkliga industriella tillämpningar som plockning, placering och 3D-utskrifter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093