23948sdkhjf

Hållbara förpackningar öppnar för nya innovationer! Hallå där, Annika Sundell!

Den 25 maj är det dags för förpackningsbranschen att samlas på Pack Point Nordic i Stockholm. En av talarna där är Annika Sundell, executive vice president Innovation and Business Development vid Walki Group.

Vad kommer du att fokusera på i samtal och panel på Pack Point Nordic?

Jag kommer att fokusera på att vikten av olika förpackningslösningar för olika ändamål, det finns ingen ”one-fits-all” lösning och därför behöver vi även i framtiden olika material och teknologier för en effektiv omställning av förpackningar. Samarbete i värdekedjan är av högsta prioritet för att nå gemensamma mål.

Vad utmärker en bra förpackning?

En bra förpackning tjänar sitt syfte på ett effektivt sätt. Den ska skydda produkten under transport och hantering, göra det lätt att förvara produkten och maximera produktens

livstid och användning och därmed bidra till minskat matsvinn. En bra förpackning är återvinningsbar och använder minimalt med resurser vid tillverkning. Den ska också vara visuellt tilltalande, lätt att öppna och använda, samt förmedla viktig produktinformation på ett korrekt sätt.

Vilka utmaningar och möjligheter ser du framför dig?

Hållbara förpackningar är en komplex helhet och det är inte alltid lätt att navigera i vad som är ur ett holistiskt perspektiv den bästa lösningen. Vi saknar ännu mycket detaljerad data både kring hur man ska bedöma produkternas footprint och ännu mera kring deras handavtryck eller handprint. Förändringen till mera hållbara förpackningar öppnar upp för nya innovationer på ett sätt som vi inte upplevt i vår industri under en lång tid.

Vilka förändringar/förbättringar skulle du helst vilja se?

En snabbare implementering av nya lösningar och en ökad vilja att också utmana nuvarande specifikationer, en del förpackningar på marknaden idag är överspecificerade för produkten.

Beskriv dina förväntningar på konferensen.

Jag ser fram emot att träffa branchkollegor, diskutera och utbyta tankar kring teman som är intressanta och relevanta för oss alla.

Tack Annika Sundell!

Mer info om konferensen och anmälan hittar du på den här länken.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.084